Újra akcióban az X GOD - Visszatérhet Dosia és mou

Újra akcióban az X GOD - Visszatérhet Dosia és mou

Fél évnyi inaktivitás után játszhatnak újra az ex-Gambit Major győztes játékosai. 

Aki nem tegnap kezdte el követni a profi CS:GO világát, az biztosan emlékszik még a 2017-es PGL Majorre és a Gambit álomszerű játékára. Az akkor zeus irányította ötös olyan csapatokat utasított maga mögé, mint a G2, a Virtus.pro vagy az Astralis.

Az Immortals elleni döntőt is meg tudták nyerni, egy pályás hátrányból Infernon és Trainen fordították meg a meccset. Később viszont úgy jártak, mint a Cloud9. Szinte azonnal a Major győzelem után zeus elhagyta a csapatot, nehezen találtak új ötödiket, sorban bukták el a versenyeket, végül pedig a Gambit szinte teljesen kiszállt a CS:GO-ból.

a Gambit Major győztes felállása (forrás: hltv.org)

2019 májusára két játékosuk maradt, Dosia és mou, ők is inaktív állapotban. Most viszont úgy néz ki, hogy mindketten visszatérhetnek, még ha nem is Gambit színekben. A kínai OneThree csapatához csatlakoznak majd mindketten, állítják a csapathoz közeli források.

A dolog érdekessége, hogy a OneThree egy teljesen új csapatot épít a hírek szerint, holott már rendelkeznek egy teljesen kínai felállással. A források szerint két csapata lesz ezentúl a szervezetnek, a jelenleg is ismert kínai ötös marad, a másik csapatban pedig Dosia és mou köré építenek. 

mou, Dosia és zeus a 2017-es DreamHack Open Austin győzteseként (forrás: hltv.org)

A Gambit bármennyire is annak tűnik így utólag, nem egy egyszeri fellángolás volt, már a PGL Major előtt érdemes volt figyelni rájuk. A CIS régiót szinte uralták és nemzetközi vizeken is szépen teljesítettek az évek alatt. Kíváncsian várom, hogy az új csapatban mire lesz majd képes az X GOD és mou.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!