Már nem a Standard mód a Hearthstone legnépszerűbb játékmódja?!

Már nem a Standard mód a Hearthstone legnépszerűbb játékmódja?!

Saját felmérést publikálta a Hearthstone Mathematics a HS játékmódjaival kapcsolatban, az eredmény meglepő lehet.

A Hearthstone Mathematics YouTube csatorna szórakoztató, igényes, informatív és érdekes tartalmakat gyárt a világ legnépszerűbb online gyűjtögetős kártyajátékához. Gyakran fordul elő, hogy a nézőiket is megkérik, hogy osszák meg a tapasztalataikat és válaszoljanak egy-egy kérdésre. Ezúttal arra voltak kíváncsiak a HS Math. készítői, hogy melyik játékmódot részesítik előnyben azok a játékosok, akik elindítják a Blizzard kliensét. Az 1700 begyűjtött szavazat meglepő képet rajzolt ki a Hearthstone mostani helyzetéről.

Azonnal feltűnhet, hogy a nem reprezentatív felmérés alapján a Battlegrounds elég jelentős előnnyel vezet a Standard formátum előtt, majd ezután jön csak a Wild. A lista utolsó előtti helyén a Tavern Brawls és a Solo Adventure kalandokat találjuk, majd az Arena zárja a sort. A Battlegrounds a fenti számok alapján jött, látott és győzött, annak ellenére, hogy még csak béta fázisban jár a tesztelés. De mi az oka ennek a különös eredménynek?

A Battlegrounds teljesen új tartalomként érkezett a HS kliensébe, amire utoljára a Tavern Brawls feltűnésekor volt példa. Emellett egy jól bevált receptet követ, mivel az auto-battler műfaj már a Dota Auto Chess óta hatalmas népszerűségnek örvend. Az is a BG malmára hatja a vizet, hogy a Standard meta kiábrándítóan unalmas Rank 20-tól Legending, ugyanis a Shamanstone (Evolve) miatt hosszútávon mindig ugyanazokra a Thrall változatokra kell számítani az ellenfelek részéről. 

A BG jelenleg egyetlen Ratingről szól, ugyanis nincs valódi jutalom egyelőre a játékmód mögött. Ha bekerülnek a játékba a valódi rewardok, elkezdi a Blizzard a versenyek szervezését és összeáll egy egységes Ranked rendszer, még nagyobb sikerre tehet szert a konkurensekkel szemben. A Blizzard folyamatosan szeretné fejleszteni a Battlegroundsot, legyen szó új hősökről és egységekről, hogy nagyjából négy hónap múlva kikerülhessen bétából a mód.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!