Apró menü bug okozhat hatalmas FPS droppot az Operation frissítés óta

Apró menü bug okozhat hatalmas FPS droppot az Operation frissítés óta

Gyakorlatilag két perc megoldani mégis 80 FPS-t is szerezhetünk vele.

Az új Operation megérkezése szinte népünnepély volt a CS:GO közösség köreiben, de ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a nagyobb frissítések apróbb galibákat is okozhatnak. Néha érdemes belegondolni, hogy a játék optimalizáltsága mennyi mindenen csúszhat el és most is egy olyan elemnek sikerült bekavarnia, aminek a pályákhoz és a konkrét meccsekhez semmi köze nincs. A közösség egyik tagja komoly FPS gondokkal küzdött az Operation óta ezért megpróbált utánanézni, hogy mégis mi történhetett. Végül rájött, hogy a menüben futó, a karakterünk mögött látható videó rengeteget vett el a processzor teljesítményéből, de nem csak akkor, amikor a menüben volt, hanem játék közben is. Mindezt a CS:GO közösség nagy trollja és influenszere, Don Haci is kipróbálta, a videó letiltása pedig körülbelül 80 FPS-t hozott neki, ami gyakorlatilag ég és föld.

De hogyan is működik a dolog?

Először is meg kell keresnünk a CS:GO-t a steam mappánkban, ott pedig a Panorama mappa a fő célunk: Steam Mappa->Steamapps->common->Counter Strike Global Offensive->csgo->Panorama. Itt találunk egy videos nevű mappát, amivel csak annyi dolgunk van, hogy átnevezzük videos1-re. Ha mindezt megtettük, akkor nem indul el a játékunk egészen addig, míg a steamen belül az indítási parancsokhoz be nem írjuk a "-novid" parancsot. Ekkor a játék elindul majd, a kezdő videót átlépjük, majd a menüben a következő kép fogad:Nem kell megijedni, a feketeség azért van ott, hogy soha se fusson a háttérben a videó. A tapasztalt javulás eléggé eltér, van aki csak néhány FPS-t, míg mások akár 100-at is nyertek. Ha jó géped van és kicsit sem izgat, hogy éppen 300 vagy 400 FPS-ed van, akkor is érdemes kipróbálni a dolgot ugyanis kevesebb apró laggra számíthatunk, ráadásul a processzorunk is kicsit megkönnyebbülhet.

Valószínűleg még ezen a héten vagy éppen jövőhéten javítja ezt a hibát a Valve, de addig is érdemes használni a trükköt, hisz baj nem lehet belőle.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!