Moses szerint lehetett volna a CS:GO-nak saját The International versenye, de leszavazták

Mindent egy versenyre tegyünk fel, vagy inkább osszuk szét az egészet egy teljes évre?

Ritkán van alkalmunk hallgatni/olvasni nem a profi játékosok, hanem a profi e-sport dolgozóinak a véleményét, egy-egy témáról. Most szerencsére közel egy órán keresztül hallgathatjuk Jason 'mosesO'Toole-t, a CS:GO egyik legnépszerűbb kommentátorát, aki a The Tasteless Podcast vendége volt.

Az egyik fő témája a beszélgetésnek a Dota2 és a CS:GO, valamint a The International és a Majorök közötti különbség volt. Nem véletlen az összehasonlítás, hiszen mindkét játék a Valve gyermeke, mindkettő a modern e-sport fontos részét képezi, mégis nagyon eltérő helyet foglalnak el az e-sportban.

Míg a The International a Dota2 világ égköve, egy évben egyszer rendezik meg, de akkor 110%-osan dolgozik rajta mindenki, addig ugyan ott vannak a CS:GO Majorök, de koránt sem annyira ritkák, mellette pedig az egész év tele van tömve nagynevű, nagy pénzdíjazást ígérő versenyekkel.
Moses szerint volt rá esély, hogy a CS:GO Major tornája is TI szintű legyen, a Valve mindenki véleményét kikérte a szakmából, bevonta a tanácskozásba a profi játékosokat is.

"Voltak közös beszélgetések a profikkal, különösen a CS:GO éveinek az elején. Megvolt rá az esély, hogy a CS:GO-nak legyen egy saját The International versenye, de a megkérdezettek többsége, kategorikusan nemet mondott. Ki tudja, lehet, hogy hiba volt a részükről. (...) Az egyik alappillér szerint a a Dota és a CS:GO fejlesztői mindig is külön utakon jártak, hogy lássák melyik működik jobban. Másképpen dolgozik a két csapat, és a Dota-nak sokkal nagyobb fejlesztőcsapata is van."

Moses állítása szerint ezek a beszélgetések már jó pár éve történtek, azóta lehet, hogy sokat változott az e-sport és a játékosok hozzáállása is. Jó magam nem tartam jó ötletnek azt, hogy bár legyen egy CS:GO TI, de legyen kevesebb verseny az év maradék részében, ugyanakkor nem árthat átvenni néhány dolgot a Dota2 legrangosabb versenyétől. Ideje lenne új szintre emelni a CS:GO Majoröket minden téren, kezdésnek pedig behozni a TI versenyekről ismerős díjazási rendszert. A 2020-as első Major összdíjazását például simán meg lehetne toldani a Shattered Web operation passok bevételének egy részével.
A moses-szel készült teljes beszélgetést a lenti videóban hallhatjátok.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!