Bevált a terv, elkapkodták a Valve VR szemüvegét az új Half-Life miatt!

Bevált a terv, elkapkodták a Valve VR szemüvegét az új Half-Life miatt!

Nagyjából egy hét alatt a Half-Life: Alyx bejelentését követően Kanadában és az Egyesült Államokban a vásárlók kifosztották a Valve VR headset készletét.

Évek óta várnak a rajongók egy bejelentésre, és mikor kiderült, hogy új Half-Life játékról rántják le a leplet, megannyi szempár csillant fel. Jó néhány továbbra is csillog a látottak alapján, de alighanem a legtöbb csalódottan csukódott le és vette tudomásul, nem a játék valódi harmadik epizódja érkezik. A kiadó a Valve Index elnevezésű VR készülékére alkotott meg egy új játékot Half-Life: Alyx néven, és valószínűleg ezt a hatást várták a címtől.

Ez a bejelentés olyan szinten dobta meg az eladásokat, hogy a távoli kontinensen nagyjából minden helyen a hamarosan újra kapaható felirat jelent meg az Index csomagok kapcsán. Ebből három verzió létezik: csak headset, csak kontroller és headset + kontroller együtt. Mindegyik elfogyott. A teljes csomagok (headset, kontroller, 2 base station) megrendelése esetén is egy olyan felirat fogadja a vevőt, hogy a kiszállításra december 25-e előtt lehet csak számítani.

Az átlagosan 4-8 nap alatt történő kiszállítás tehát jócskán megugrott, és az is nagy kérdés, hogy vajon az ünnepek előtt lehet-e még majd kapni Észak-Amerikában a terméket. Egy biztos, a Valve remek ötlettel állt elő, hogy népszerűsítse a VR készülékét, mert ezzel az alkotással egy pillanat alatt kiürültek a készletek egyes helyeken, bár Európában és a világ más részein is nőttek az eladások, de azért nem ilyen mértékben. A Valve ugyan megerősítette, hogy minden PC-vel használatos VR headseten lehet játszani az Alyxot, a legjobb élmény elérése érdekében mégis az ő termékük viszi majd a prímet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!