"Ezt minden lánynak, akik nyerni akarnak" - Női bajnokot avattak a Hearthstone Global Finals versenyén

A legnagyobb Hearthstone bajnokok egytől-egyig férfiak, de most egy kínai lány hosszú utat bejárva verte meg a világot. VKLiooon a könnyek között vette át a trófeát.

A BlizzCon keretein belül minden évben rendeznek egy nagyszabású Hearthstone versenyt, ahova a legjobb kártyások érkeznek a világ minden tájáról. Láttunk itt már nyerni mindenféle játékost. Ebben az évben azonban egy fiatal játékos történelmet írt, hiszen Xiaomeng "VKLiooon" Li, első női játékosként emelhette magasba a serleget. Majd miután megvolt a ceremónia és jöhettek a kérdések, Liooon nem tudta tovább rejteni meghatódottságát és bizony könnyek szöktek a szemébe. Persze a játékosok és a rajongók ettől csak még hangosabban éljeneztek.

Egyébként a győzelemnek fontos üzenete is van, amit az új bajnok el is mondott nekünk:

"Ezt most minden lánynak üzenem, akik arról álmodnak, hogy sikereket érnek el az e-sportban. Ha ez az álmod, akkor higgy magadban, felejtsd el a nemedet és tegyél meg mindent. A győzelmem a legjobb dolog amivel visszavághatok azoknak, akik azt mondták, hogy nincs esélyem mert nő vagyok. Ezzel most bizonyítottam, hogy csakúgy mint a fiúk, a lányok is lehetnek erős profi játékosok."

Az biztos, hogy az eredmény fontos állomás a játék történetében, főleg ha az is figyelembe vesszük, hogy VKLiooon legalulról kezdte a menetelést, hiszen egy kvalifikációs versenyről húzta be a bajnokságot. Meg is néztük, hogy paklikat pörgetett, amivel ilyen szép sikereket érhetett el.

Quest Druid

Kód: AECAZICCrQDrtIC5PsC9fwC2p0D+KEDyKID3KID9KID1dIDCkBWX/4B0wPEBr/yAqmiA++iA9mpAwA=

Evolve Shaman

Kód: AAECAaoIAvUE5qUDDtMB+QOTCfbwAo/7Apz/AoyFA/aKA7SXA8aZA/SZA9SlA9ipA9XJAwA=

Combo Priest

Kód: AAECAa0GBqUJ+wzl9wLQ/gKnhwOppQMM+ALlBPYH1QjRCtIK8gz3DK+lA9KlA/2nA4SoAwA=

Highlander Hunter

Kód: AAECAR8engGoArUDxwOHBMkE8gWuBsUI2wn+DJjwAqCAA6eCA5uFA6CFA/WJA+aWA/mWA7acA56dA/yjA+SkA5+lA6KlA6alA4SnA5+3A9vSA+XSAwAA

A Hearthstone e-sport csapata az alábbi Twitter bejegyzéssel gratulált a kínai játékosnak.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


  

Kövess Minket!