CS:GO-val toborozza az új kadétokat a dán hadsereg

CS:GO-val toborozza az új kadétokat a dán hadsereg

Állításuk szerint a játékosokban minden meg van, ami egy munkához vagy a kiképzéshez kell.

Az elmúlt évtizedekben szépen apránként lebomlott az a sztereotípia, hogy a gamerek csak vékony esetlen srácok vagy éppen kövér és lusta emberek lehetnek. Ehhez persze sok köze volt annak is, hogy a profik között is feltűntek olyan játékosok, akiket még az amatőr testépítők is megirigyelnének. Hamar rájött arra is a sportág, hogy az ép testben ép lélek nem csak egy jól hangzó mondat, hanem tényleg igaz is. Ha valaki egészséges testben él az kihat a játékbeli teljesítményére is. Éppen ezért mára már nem meglepő, hogy például a katonaság is elkezdte toborozni a gamereket, ugyanis a játékkal töltött órákkal rengeteget fejlődhet a kéz és szem koordinációnk, a reflexünk és a döntéshozatalunk.

Legutóbb épp a dán katonaság döntött úgy, hogy CS:GO-val próbál meg új karrierutat kínálni a fiataloknak, a toborzást pedig ezzel a videóval kezdték meg:

A videóból sajnos túl sokat nem érthetünk a nyelvi akadályok miatt, de a leírásba bekerült egy kisebb szöveg, ami pont a fent említett dolgokat támasztja alá:

"Rengeteg számítógépes játék fejleszti a megoldóképességet, a gyors reakciókat és a döntéshozatalt. Többek között ezek azok a kompetenciák, amik a katonaság keres a fiatalokban munkalehetőség vagy éppen edukációból adódóan."

Nem lepődnénk meg, ha a jövőben más országok katonaságai is a gamereket céloznák meg, ki tudja, lehet hogy a jövőben még a Honvédség is hasonló videók elkészítésével fog újoncokat toborozni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!