Hirdetés

Jön a CS:GO-féle El Clásico - Kilenc hónap után újra itt az Astralis - Liquid döntő

Már-már pont hiányoztak a dán és az amerikai csapat döntői.

Hirdetés

Utolsó napjához ért az ECS 8. szezonja. Már a rájátszásba is a tökéletes papírforma szerint jutottak be a csapatok, a verseny négy legjobb alakulata a HLTV top 4 volt, a döntő pedig egy igazi csemege lesz ma este.

Az első elődöntőt az Astralis és az Evil Geniuses játszotta, erős 50-50 meccsnek mondtam előzetesen, aztán persze az élet rám cáfolt. Bár mindhárom pálya kellett ahhoz, hogy győztest tudjunk hirdetni, az Astralis szinte végig fölényben volt. A saját maguk által választott Nuke-ot ugyan elveszítették (16-13 az EG-nek), az amerikaiak csak egy leheletnyivel tudtak erősebb CT oldalt játszani, igaz ez most elég is volt a pályagyőzelemhez. Infernon és Overpasson viszont már nem igazán tudtak labdába rúgni tarikék.

Szinte ugyanaz történt mindkét pályán, viszonylag szoros félidei eredménnyel vezettek a dánok az első 15 kör után, ám a második félidőben, CT-ben már náluk volt a gyeplő. Infernot 16-8-ra, Overpasst pedig 16-6-ra tudták megnyerni, ezzel pedig ők jutottak be elsőként a döntőbe.
A második elődöntőben a fnatic és a Liquid csapott össze és a meccs kezdetén úgy tűnt, hogy a Liquid kevés lesz a svédek ellen. 16-6-ra nyerte meg a fnatic Overpasst, miután mind CT-ben, mint T-ben remekül játszottak. Brutális volt a tűzerő, remekül működtek a köreik, a Liquid nem igazán tudott mit kezdeni a svédek ellen.

A fnatic lendülete azonban csak Overpasson tartott ki, Infernon visszakapták a 16-6-ot, Mirage-on pedig bár az első félidő még szoros volt, a második játékrészben nem igazán sikerült áttörniük az amerikai védelmen. 7-8-es félidő után 16-10-ra tudta megnyerni a pályát és vele együtt a meccset a Liquid csapata.
Ezzel pedig el is érkeztünk a ma esti döntőhöz, a CS:GO El Clásico-jához. Kilenc hónap után újra Astralis-Liquid döntőt követhetünk majd. 2018-ban rengeteg ilyen döntőt láthattunk, többségében mind dán győzelemmel ért véget, egészen addig amíg a Liquid le nem taszította az Astralist a trónról. 

Mit gondoltok, ma este melyik csapat lesz az erősebb?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?