Jön a CS:GO-féle El Clásico - Kilenc hónap után újra itt az Astralis - Liquid döntő

Jön a CS:GO-féle El Clásico - Kilenc hónap után újra itt az Astralis - Liquid döntő

Már-már pont hiányoztak a dán és az amerikai csapat döntői.

Utolsó napjához ért az ECS 8. szezonja. Már a rájátszásba is a tökéletes papírforma szerint jutottak be a csapatok, a verseny négy legjobb alakulata a HLTV top 4 volt, a döntő pedig egy igazi csemege lesz ma este.

Az első elődöntőt az Astralis és az Evil Geniuses játszotta, erős 50-50 meccsnek mondtam előzetesen, aztán persze az élet rám cáfolt. Bár mindhárom pálya kellett ahhoz, hogy győztest tudjunk hirdetni, az Astralis szinte végig fölényben volt. A saját maguk által választott Nuke-ot ugyan elveszítették (16-13 az EG-nek), az amerikaiak csak egy leheletnyivel tudtak erősebb CT oldalt játszani, igaz ez most elég is volt a pályagyőzelemhez. Infernon és Overpasson viszont már nem igazán tudtak labdába rúgni tarikék.

Szinte ugyanaz történt mindkét pályán, viszonylag szoros félidei eredménnyel vezettek a dánok az első 15 kör után, ám a második félidőben, CT-ben már náluk volt a gyeplő. Infernot 16-8-ra, Overpasst pedig 16-6-ra tudták megnyerni, ezzel pedig ők jutottak be elsőként a döntőbe.
A második elődöntőben a fnatic és a Liquid csapott össze és a meccs kezdetén úgy tűnt, hogy a Liquid kevés lesz a svédek ellen. 16-6-ra nyerte meg a fnatic Overpasst, miután mind CT-ben, mint T-ben remekül játszottak. Brutális volt a tűzerő, remekül működtek a köreik, a Liquid nem igazán tudott mit kezdeni a svédek ellen.

A fnatic lendülete azonban csak Overpasson tartott ki, Infernon visszakapták a 16-6-ot, Mirage-on pedig bár az első félidő még szoros volt, a második játékrészben nem igazán sikerült áttörniük az amerikai védelmen. 7-8-es félidő után 16-10-ra tudta megnyerni a pályát és vele együtt a meccset a Liquid csapata.
Ezzel pedig el is érkeztünk a ma esti döntőhöz, a CS:GO El Clásico-jához. Kilenc hónap után újra Astralis-Liquid döntőt követhetünk majd. 2018-ban rengeteg ilyen döntőt láthattunk, többségében mind dán győzelemmel ért véget, egészen addig amíg a Liquid le nem taszította az Astralist a trónról. 

Mit gondoltok, ma este melyik csapat lesz az erősebb?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!