Kitálaltak a casterek - Hónapok óta nem fizet kommentátorainak a StarLadder

Kitálaltak a casterek - Hónapok óta nem fizet kommentátorainak a StarLadder

Nem csak a CS:GO, a PUBG kommentátorok sem láttak pénzt a StarLadder-től, már hosszú ideje.

Nem titok, hogy mekkora pénzek forognak az e-sportban. Nem csak a fizetésekről és a pénznyereményekről beszélek, hanem például az egyes versenyek szervezése mögötti összegekről is. Egy CS:GO Major teljes költségvetésébe bele sem merek gondolni, de elvégre egy világszínvonalú e-sport versenyről beszélünk, ahol a legjobbak játszanak és a legjobb kommentátorokat, elemzőket hallhatjuk.

2019 második Major tornáját a StarLadder rendezhette, akik bár nem amatőrök a szakmában, ekkora versennyel még nem volt dolguk korábban. Ettől függetlenül, abban szerintem megegyezhetünk, hogy egy korrekt, sőt, élvezetes eseményt tettek le az asztalra. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy sok mindent nem látunk egy Major folyamataiból.

Így például azt sem, hogy a StarLadder hogyan intézi az alkalmazottaik kifizetését. Pontosabban, hogyan nem intézi, hiszen HenryG, Richard Lewis és több, név nélküli kommentátor felszínre hozták a valóságot, miszerint az ukrán cég hónapok óta nem fizette még ki nekik a Majort.

Sajnos nem a nyári StarLadder Major érintett egyedül az ügyben, van aki még a Minoron nyújtott munkája után sem kapott fizetést, sőt, a StarLadder PUBG kommentátorainak is hónapok óta tartozik a cég. Ritkán szoktunk ilyen panaszokról hallani, de most úgy néz ki, hogy betelt a pohár. 

A StarLadder oldaláról egyelőre nem érkezett semmilyen reakció, bár azt kötve hiszem, hogy ekkora elmaradásokra létezik értelmes, elfogadható válasz.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!