Kevésbé lesz morcos a Youtube az erőszakos tartalom láttán!

Kevésbé lesz morcos a Youtube az erőszakos tartalom láttán!

December 2-ától a tartalomgyártóknak engedélyt ad a Youtube, hogy olyan videojáték részleteket tölthessenek fel, amelyben erőszak is látható, automatikusan a portál nem sújtja majd korhatár besorolással ezeket.

A cég új irányelve szerint a jövőben tehát korhatár besorolás nélkül is engedélyezi azon alkotások feltöltését, melyben virtuális és szimulált erőszak található. Ez azt jelenti, hogy ezek a videók bárki számára megtekinthetőek lesznek szabadon, és nem csak a 18 éven felüliek kiváltsága lesz. Abban az esetben viszont, ha az erőszak túl durva vagy brutális, és erre fókuszál a videó tartalma, mint például a Mortal Kombat esetében, akkor ezekre még mindig kerülhet korhatáros plecsni. Összességében a Youtube videómegosztó portál kevésbé akarja korlátozni a játékokban látható erőszak terjesztését, de azért továbbra is fenntartja a magasabb szintű védelmet a közönség érdekében a valós erőszakkal szemben. Valljuk be, hogy azért a legtöbb embernek nem jelent gondot elválasztani a képernyőn látott és a való életben megtörtént erőszakot, az oldalon futó algoritmus viszont már nem tudja ilyen könnyen ezt megoldani. Ezért hát a fejlesztők is belátták, hosszú távon valamit kezdeni kell a helyzettel, mert rengeteg videót ért szankció.

Ez az új politika azonban nem vonatkozik a hirdetési irányelvekre. Ugyanis, ha egy videót a hirdetők túlságosan erőszakosnak tartanak, dacára, hogy a Youtube szabványai szerint rendben van, fennáll a kockázata a demonetizálásnak. Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója tudja, hogy ez problémát jelent az alkotók számára, akik közül sokaknak a YouTube AdSense programja jelenti a megélhetést. Ezeket az aggodalmakat egy nemrégiben az alkotóknak címzett levelében tárgyalta ki.

Tudjuk, hogy van különbség a valódi erőszak és a megrendezett vagy szimulált erőszak között - amilyet a filmekben, sorozatokban vagy videojátékokban látni -, úgyhogy szeretnénk folyamatosan felülvizsgálni az erőszakra vonatkozó irányelveinket."

Tehát, ha minden igaz és hihetünk a videomegosztó weboldalnak, akkor a jövőben már nem csak a család-barát tartalmakkal kereshetnek pénzt a tartalomgyártók.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Gaming - Andrew Tate öccse unalmában betiltaná az e-sportot

Tristan Tate egy régi, feltételezhetően amatőr-félprofi szintű verseny már-már mém kaliberű felvételét használva azzal állt elő, hogy betiltaná még az e-sport kifejezést is, akkora lúzerek ezek a játékosok.