Teljes áron törhető három lap,  ujjonghatnak a Wild játékosok

Teljes áron törhető három lap, ujjonghatnak a Wild játékosok

Két Legendary és egy Paladin varázslat törhető limitált ideig teljes áron.

A 16.0-s patch komoly változásokat hozott a Wild meta körforgásába, ugyanis végre elérte a közösség, hogy nerfeljék a Tier S paklinak számító SN1P-SN4P Warlockot. A gyengítésért cserében nem maradunk üres kézzel, ugyanis teljes áron törhető limitált ideig három kártya!

Echo nerf

Vége a mézesheteknek, amikor 0 manáért lehetett kijátszani a SN1P-SN4P-et, ha kint volt a boardon megfelelő számú Mechwarper. Mostantól nem csökkenthető 1 mana alá egyetlen Echo lap költsége sem, így befejeződött a "végtelen Echo minionok és varázslatok" korszaka. A Sound the Bells OTK-nak is vége, amit a Paladin tudott előadni Zephrys és egy felfedezett Sorcerer's Apprentice segítségével. 

Teljes áron törhető lapok

Összesen három kártyából nyerhetjük ki a maximális dustmennyiséget, ezzútal azonban vannak különleges feltételek.

  • SN1P-SN4P: csak a normál verziót lehet törni teljes áron, mivel a golden változatot mindenki megkapta ingyen a Rise of the Mechs esemény indulása után, aki belépett a játékba
  • Glinda Crowskin: sima és golden változatban is törhető a Legendary lap, amit a SN1P-SN4P Warlock emelt be újra a metába
  • Sound the Bells: sima és golden verzióban is disenchantolható a Paladin varázslata

Következmények és hatások

Egyértelmű, hogy az Echo nerf miatt a Sound the Bellsre építő OTK Paladin még a fun deckek közül is kikerül, meta paklinak eddig sem lehetett igazán nevezni. A SN1P-SN4P Warlock biztosan elveszíti Tier S pozícióját, sőt nagy valószínűséggel végleg megszűnhet, mivel a Descent of Dragons lapjai a Wild metát is felrázzák majd, hiába beszél mindenki "csak" a Standard formátumról. A SN1P-SN4P a nerf ellenére kiváló kártya marad a jövőben is, ezért csinálta jól a Blizzard, hogy közvetett módon, de sikerült csak azokat a deckeket gyengíteni, amik miatt folyamatosan panaszkodott a közösség.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!