16.0-s patch: Új hősök, minionok és pontszámítás a Battlegrounds játékmódban

Régi és új hősök is mozgolódtak a Hearthstone Battlegroundsban, sőt a pontszámítás rendszere is megváltozott.

A Mikulás meghozta a Hearthstone 16.0-s frissítését, ami kivezette a Wild lapokat, emellett rengeteg újdonságot is hozott a Battlegrounds játékmódba. Utóbbival foglalkozunk részletesebben, mivel néhány változtatásról nem esett szó a hivatalos patch leírásában!

Érkező hősök

Három sosem látott hero érkezett meg a BG módba, nézzük meg, mit tudnak a Warcraft világának legendás alakjai.

Edwin VanCleef - Sharpen Blades - 1 manába kerül a képesség, ami +1/+1-et ad egy minionunknak annyiszor, ahány miniont megvásároltunk az adott körben

Sylvanas Windrunner - Banshee's Blessing - 0 manába kerül a HP, ami eltávolít egy miniont a csatatérről , cserében a mellette lévőknek ad +1/+1-et

Arch-Villain Rafaam - I'll Take That! - 1 manás HP, ami a következő harcban aktiválódik. Az első elpusztított miniont megkapjuk a kezünkbe buffok nélküli, sima változatban

Visszatért a Battlegrounds módba két átmenetileg száműzött hős is.

Lich Baz'hial - Graveyard Shift - 2 életerőért cserében (eddig 3 volt) kapunk egy Coint a kezünkbe

Millificent Manastorm - Tinker - Minden Mech Bob kocsmájában +1 támadással rendelkezik (eddig +1/+1-et kaptak a Mechek passzívból)

Távozó hősök

Összesen öt herot (Patches the Pirate, Bartendotron, Pyramad, Professor Putricide, Trade Prince Gallywix) vezetnek ki a BG módból, nagy valószínűséggel csak átmeneti időszakra.

Balance változtatások

Néhány hős túl erősnek bizonyult, ezért kisebb nerfeket kaptak a fejlesztőktől.

Patchwerk - All Patched Up - 60 helyett, 50 életerővel kezdi meg a harcot

A. F. Kay - Procrastinate - Első 2 kör kihagyása után 2 darab Tier 3-as minionnal kezd (eddig 1 Tier 3-as és 1 Tier 4-es volt)

The Rat King - King of Beasts - +1/+1-et kapnak a lények, az aktuális HP-nk függvényében (eddig +1/+2 volt)

The Great Akazamzarak - Prestidigitation - Nehezebb lesz egymás után Ice Blockokat discoverelni, kikerült a Hand of Salvation az opciók közül

Lightfang Enforcer - +2/+2 helyett a kör végén, +2/+1-et ad egy friendly Murlocnak, Beastnek, Demonnak és Mechnek

Új minionok

King Bagurgle segíthet a Murlocoknak late game-ben is érvényesülni, amíg a Floating Watcher a Demon vonalat erősíti midgame-től kezdődően.

Statisztikák

Azok számára, akik legalább 10 Descent of Dragons kártyacsomaggal rendelkeznek (magyarul az előrendelők), összedobta a Blizzard a legújabb statisztikai oldalát. A számok mögött megbújó meccseket egészen november 5-étől figyeli a rendszer, így elég jó képet kapnak arról, hogyan is alakul az előremenetelük.

Új pontszámítás

Feltűnt a fejlesztőknek, hogy nagyon magas ratingen is rengeteg pontot kapnak az első helyeken végző játékosok, így kicsit belassították a magas MMR-rel rendelkezők pontszerzését. A gyakorlatban ez úgy mutatkozik meg, hogy ha 7 olyan játékossal sorsolt össze a rendszer, akik 1000 ratinggel vannak alattunk, akkor a maximálisan megszerezhető pontszám 90 %-a helyett, nagyjából 50 %-ot kapunk, ha első helyen végzünk. Ez főleg azokat érinti, akik már magas ratinggel és még magasabb MMR-rel rendelkeznek, mivel abban a régióban alakulhatnak ki ekkora különbségek egy meccsen belüli játékosok között.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!