Hirdetés

16.0-s patch: Új hősök, minionok és pontszámítás a Battlegrounds játékmódban

Régi és új hősök is mozgolódtak a Hearthstone Battlegroundsban, sőt a pontszámítás rendszere is megváltozott.

Hirdetés

A Mikulás meghozta a Hearthstone 16.0-s frissítését, ami kivezette a Wild lapokat, emellett rengeteg újdonságot is hozott a Battlegrounds játékmódba. Utóbbival foglalkozunk részletesebben, mivel néhány változtatásról nem esett szó a hivatalos patch leírásában!

Érkező hősök

Három sosem látott hero érkezett meg a BG módba, nézzük meg, mit tudnak a Warcraft világának legendás alakjai.

Edwin VanCleef - Sharpen Blades - 1 manába kerül a képesség, ami +1/+1-et ad egy minionunknak annyiszor, ahány miniont megvásároltunk az adott körben

Sylvanas Windrunner - Banshee's Blessing - 0 manába kerül a HP, ami eltávolít egy miniont a csatatérről , cserében a mellette lévőknek ad +1/+1-et

Arch-Villain Rafaam - I'll Take That! - 1 manás HP, ami a következő harcban aktiválódik. Az első elpusztított miniont megkapjuk a kezünkbe buffok nélküli, sima változatban

Visszatért a Battlegrounds módba két átmenetileg száműzött hős is.

Lich Baz'hial - Graveyard Shift - 2 életerőért cserében (eddig 3 volt) kapunk egy Coint a kezünkbe

Millificent Manastorm - Tinker - Minden Mech Bob kocsmájában +1 támadással rendelkezik (eddig +1/+1-et kaptak a Mechek passzívból)

Távozó hősök

Összesen öt herot (Patches the Pirate, Bartendotron, Pyramad, Professor Putricide, Trade Prince Gallywix) vezetnek ki a BG módból, nagy valószínűséggel csak átmeneti időszakra.

Balance változtatások

Néhány hős túl erősnek bizonyult, ezért kisebb nerfeket kaptak a fejlesztőktől.

Patchwerk - All Patched Up - 60 helyett, 50 életerővel kezdi meg a harcot

A. F. Kay - Procrastinate - Első 2 kör kihagyása után 2 darab Tier 3-as minionnal kezd (eddig 1 Tier 3-as és 1 Tier 4-es volt)

The Rat King - King of Beasts - +1/+1-et kapnak a lények, az aktuális HP-nk függvényében (eddig +1/+2 volt)

The Great Akazamzarak - Prestidigitation - Nehezebb lesz egymás után Ice Blockokat discoverelni, kikerült a Hand of Salvation az opciók közül

Lightfang Enforcer - +2/+2 helyett a kör végén, +2/+1-et ad egy friendly Murlocnak, Beastnek, Demonnak és Mechnek

Új minionok

King Bagurgle segíthet a Murlocoknak late game-ben is érvényesülni, amíg a Floating Watcher a Demon vonalat erősíti midgame-től kezdődően.

Statisztikák

Azok számára, akik legalább 10 Descent of Dragons kártyacsomaggal rendelkeznek (magyarul az előrendelők), összedobta a Blizzard a legújabb statisztikai oldalát. A számok mögött megbújó meccseket egészen november 5-étől figyeli a rendszer, így elég jó képet kapnak arról, hogyan is alakul az előremenetelük.

Új pontszámítás

Feltűnt a fejlesztőknek, hogy nagyon magas ratingen is rengeteg pontot kapnak az első helyeken végző játékosok, így kicsit belassították a magas MMR-rel rendelkezők pontszerzését. A gyakorlatban ez úgy mutatkozik meg, hogy ha 7 olyan játékossal sorsolt össze a rendszer, akik 1000 ratinggel vannak alattunk, akkor a maximálisan megszerezhető pontszám 90 %-a helyett, nagyjából 50 %-ot kapunk, ha első helyen végzünk. Ez főleg azokat érinti, akik már magas ratinggel és még magasabb MMR-rel rendelkeznek, mivel abban a régióban alakulhatnak ki ekkora különbségek egy meccsen belüli játékosok között.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés