Az Evil Geniuses 16-0-át, a mousesports pedig doppingtesztet kapott

Az Evil Geniuses 16-0-át, a mousesports pedig doppingtesztet kapott

Mindkét amerikai csapat elvérzett tegnap, a negyeddöntők alatt.

Mára már csak a négy legerősebb csapat van játékban az EPL 10. szezonjának rájátszásában, miután tegnap a negyeddöntőkön szurkolhattunk. Meglepetésből nem volt hiány, hiszen mindkét párosításban borult a papírforma, az amerikai csapatok csúnya vereséget szenvedtek ellenfeleiktől.

fnatic vs Liquid

Az NA CS szerelmesei sajnos már az első meccsen sem örülhettek igazán. A fnatic két pálya alatt lerendezte a Liquidet, NAF-ék mintha fejben teljesen máshol lettek volna. A svédek erősek Overpasson, ez már többször is láthattuk az elmúlt hónapok alatt, és bár Inferno sem tartozik a gyenge pályáik közé, azt a pályát a legtöbben mégis a Liquidnek adták volna. Ennek ellenére Infernot még nagyobb különbséggel húzta be a fnatic (16-8), mint Overpass-t (16-11).

Brollant muszáj kiemelnem a svédek közül, parádésan játszott mindkét pályán, ahogy az egész csapat is remek volt szinte végig. Komoly ellenállást nem igazán tudott tanúsítani a Liquid, ha pedig ehhez még hozzávesszük azt is, hogy sem JW, sem flusha nem a legjobb formájában volt, akkor még inkább a svédeket illeti az elismerés. A mai napot is a fnatic kezdi majd, ám ezúttal a Na'Vi ellen kell majd bizonyítaniuk.

Evil Geniuses vs mousesports

Az EG játékát talán még nehezebb megítélni, mint a Liquidét. A mousesports elleni meccs előtt a legtöbben az EG győzelmére fogadtak volna, az első pálya után viszont már sok amerikai szurkolónak könny szökhetett a szemébe. 16-6-ot kaptak a mouztól Trainen, ráadásul karriganék a pálya előnytelenebbik oldaláról, T-ből tudták megnyerni a félidőt, majd az egész pályát. 

Ezután jött még csak az igazi hullámvasút. A mouz tovább tudta vinni remek formáját Infernora, de itt már az EG is összeszedte magát. Tarikék 0-5-ről tudta megfordítani a félidőt 8-7-re, és a második játékrészben is folyamatosan tudtak válaszolni a mouz körökre. Az utolsó körökben egy hajszálnyival erősebb volt a mouz, de az EG így is ki tudta hozni hosszabbításra. Végül 19-17-re meg tudta nyerni Infernot az EG, visszalőtték magukat a meccsbe, jöhetett az utolsó pálya és vele a teljes bukás.
Ritkán látunk 16-0-ás pályát, főleg profi szinten, tegnap viszont ilyen esethez volt 'szerencsénk'. Persze Nuke még ma is egy erős CT pálya, de talán a 15-0-át nem magyarázza a térfél. Az Infernon látott EG-ből semmi sem maradt Nuke-ra, támadóként a lerakókra is alig jutottak el, bombát is csak egyszer tudtak élesíteni. 16-0 lett a pálya vége, ezzel pedig brutális győzelmet aratott a mouz az EG fölött, woxicék lesznek az Astralis ellenfelei ma este.
A meccs után, hogy, hogy nem, a mousesports játékosait azonnal behívták doppingtesztre, biztos, ami biztos. Természetesen egyikük sem használt semmilyen teljesítmény, éberség fokozó szert, egyszerűen ennyivel erősebbek voltak tegnap az Evil Geniuses játékosainál.

Ma viszont már az Astralis ellen kell bizonyítaniuk, ami nem lesz egy könnyű menet, tekintve, hogy a dánok összekapták magukat az év végére, és Dániába is az ECS 8. szezonjának bajnokaként érkeztek. Délután 16 órától várunk benneteket az EPL egyedüli magyar nyelvű közvetítésén, az esporthucs csatornán.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!