A DVSC játékosa nyerte az Ajax FIFA20 nemzetközi versenyét!

A DVSC játékosa nyerte az Ajax FIFA20 nemzetközi versenyét!

A torna során pedig kétszer is meg kellett mérkőznie honfi- és klubtársával, Gódor Donáttal, majd végül egy holland játékossal szemben diadalmaskodott az Ajax Ziggo E-Battle Xbox fináléjában.

Az Ajax azon sportklubok közé tartozik, amely elég hamar felismerte a lehetőséget az e-sportban és elindította a saját szekcióját. FIFA-ban már jó néhány játékosuk van, többek között Gabinho is náluk játszik 2019 júniusa óta.

A versenyszervezésben is tevékenyen részt vesznek, a Ziggo E-battle sorozat az ő nevükhöz is fűződik, melyen most egy újabb magyar siker született. A DVSC e-sportolója, Vadicska Olivér ugyanis megnyerte a december elején tartott Ziggo E-battle Xbox1 Final-t. Ráadásul nem egyedüli magyarként vett részt a megmérettetésben. A legjobbak között klubtársa is jelen volt, és nagy meglepetésre egy csoportba kerültek.

Gódor Donát akkor 5:3-ra nyerni tudott, és minvel mindketten két mérkőzést nyertek összességében, továbbjutottak a legjobb nyolcba. Mindketten sikerrel vették ezt az akadályt is, és így az elődöntőben újra egymással nézhettek farkasszemet. A negyeddöntőben 3:0-ára nyert, majd Olivér 2:1-re vissza tudott vágni a korábbi vereségért, és ez akkora lendületet adott neki, hogy a fináléban 3:1-gyel múlta felül Roel Bijl-t, és ünnepelhette a diadalt.

A nyereménye sem maradt el, az első helyért cserébe kiutazhat Hollandiába, együtt edzhet az Ajax e-sport együttesével, majd december 10-én megnézheti az Ajax vs Valencia Bajnokok Ligája összecsapását.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!