Descent of Dragons érdekességek: így működnek az új lapok

Descent of Dragons érdekességek: így működnek az új lapok

Az új lapok működése nem mindig egyértelmű, a fejlesztők segítenek tisztázni a dolgokat.

Nyakunkon a Descent of Dragons megjelenése, de még van pár óra a hivatalos rajtig. Érdemes végigfutni néhány új lap működésén, hogy elkerüljük a kellemetlen szituációkat. A Hearthstone fejlesztői ezúttal is türelmesen megválaszolták a közösség kérdéseit. Jöjjenek a DoD kártyákhoz kapcsolódó érdekességek!

Kérdés: Ha Flik Skyshiv elpusztít egy Imp tokent, akkor a többi Imp is elpusztul függetlenül attól, hogy a boardon, kézben vagy deckben van?

Stephen Chang: Ha benne van a lap nevében, hogy "Imp", akkor elpusztul, legyen bárhol is a kártya.

Kérdés: Mi történik akkor, ha a kézben lévő Floop átváltozott egy lénnyé, amit Flik elpusztított a boardon?

Stephen Chang: Ha az ellenfeled kijátszott egy miniont, aminek alakját felvette Floop és a kijátszott lényt célozza meg Flik, akkor a kézben lévő Floop másolat is elpusztul. (Ez a működés akkor is érvényes, ha Shifter Zerus veszi fel egy Flix által elpusztított lény alakját)

Kérdés: Hogyan működik az Embiggen és a Juicy Psychmelon interakciója?

Liv Breeden: Az Embiggen minden minion manaköltségére és statjáa hatással van a deckben. A Psycmelon a megváltoztatott mana alapján húzza fel a lapokat, így a 6 manás Hoggert felhúzza, mert 7 manásnak érzékeli, ha kijátszottuk előtte az Embiggent. Hasonlóan működik az Embiggen Master Oakhearttal. Ha kijátszottuk az új Druid spellt, akkor a buffolt Wispet kihúzza a deckből Oakheart, de a buffol SI:7 Agentet már nem.

Kérdés: Mi történik akkor, ha a Rolling Fireball Divine Shieldes lényt talál el? Hasonló lesz a működése az effektnek, mint az Explosive Runes esetében?

Stephen Chang: Így van, ugyanúgy működik majd a Rolling Fireball, mint az Explosive Runes. (Vagyis a lény életerejét kivonja a rendszer a Fireball alapból 8 sebzéséből és a maradék sebzés "gurul" át a következő lényre. Például: Tirionra rámegy a Fireball, akkor leszedi róla a Divine Shieldet és a mellette lévő lényre már csak 2-t sebez.)

Kérdés: Ha választ a varázslat egy irányt, akkor végig abban az irányban halad tovább egészen a board széléig?

Stephen Chang: Pontosan, eldönti a lap, hogy merre indul el és végig tartja is magát ehhez.

Kérdés: Mi történik, ha olyan lényt pusztít el a Rolling Fireball gurulás közben, ami Deathrattle képességből idéz egy lényt?

Stephen Chang: Az összes Deathrattle effekt akkor történik meg, amikor a Rolling Fireball befejezte a gurulást.

Kérdés: Ha alapból van megfagyott lényünk a boardon, akkor a Living Dragonbreath hogyan működik?

Stephen Chang: Azonnal kiolvasztja a megfagyott minionokat az Elemental.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!