Hirdetés

Descent of Dragons kártyák, ahogy CheeseHead látja őket

A magyar kártyás mezőny egyik legjobb és legtapasztaltabb játékosa, CheeseHead elemezte röviden a Descent of Dragons új lapjait.

Hirdetés

Ma este 19:00-tól elrajtol a Hearthstone legújabb kiegészítője, a Descent of Dragons. 140 új lap várja, hogy beépítsük őket a jelenlegi meta paklikba, esetleg sosem látott változatokat hozzunk létre segítségükkel. Az általános vélekedés alapján az utóbbi évek talán legerősebb kiegjét rakta össze a Blizzard, de még mindig nehéz megjósolni, hogy melyik kártyák lesznek azok, amik ténylegesen láthatnak játékot a megújult Standard metában. Ebben kértük CheeseHead segítségét, aki a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság K&H Hearthstone bajnokságának alapszakaszát magabiztosan megnyerte és nemzetközi mezőnyben is letette már a névjegyét, legyen szó Masters Tour kvalifikációkról, vagy a Battleriff ligáról. 

Mind a 140 lappal kapcsolatban nem fejtette ki részletesen véleményét CheeseHead, több lapot is elintézett egyetlen számmal. 1-4-ig terjedő skálán értékelte az összes új lényt, fegyvert és varázslatot:

  • 1-es értékelés: hulladék lap, nem látjuk majd éles meccseken
  • 2-es értékelés: talán helye lehet néhány jobb pakliban
  • 3-as értékelés: a legerősebb paklikban is feltűnhetnek
  • 4-es értékelés: BUSTED, avagy "ezt mégis hogy gondolhatta komolyan a Blizzard?"

A továbbiakban kiemelünk néhány lapot, amihez kommentárt is fűzött a magyar játékos.

Ysera, Unleashed

CheeseHead értékelése: 4

"Jobb befejező lény lehet Quest Druidban, mint King Phaoris." Jelenleg a Quest Druid abszolút a legjobb paklinak tekinthető Legenden belül, nem véletlen ezzel húzta be gété a Legend 1-et. Ha marad a Quest Druid (miért, ne maradna?), akkor Ysera egy kötelező craft lesz mindenki számára.

Dragoncaster

CheeseHead értékelése: 3

"Malygos (sima és az Aspect of Magic változat), Alexstrasza, Kalecgos és az Azure Explorer létrehozhat egy teljesen új típust (Dragon Mage)." Elég erősek a Mage új sárkányai, amikhez csatlakozhatnak a régebbi Dragonok, hogy együtt kihasználják a manacsökkentés, fejlesztett varázslatok és a Spell Damage kombóját.

Murozond the Infinite

CheeseHead értékelése: 1

"Ezzel lehet, hogy mellélövök, de 2 verziót látok: A: Az ellenfél telerakta a boardját. Ekkor te kirakod Murozondot, és tele lesz a te boardod is, de ő gond nélkül mehet arcra az ő boardjával/csinálhat value trade-eket kedve szerint. B: Az ellenfél elnyomott egy board clear-t. Ekkor nyilván nem akarod kitenni, jó esetben egy 8 mana 8/8." Egyelőre hatalmas kérdőjel, hogy Murozond mire lehet képes, mivel a tapasztalt játékosokat is megosztja a 8/8-as sárkány. Például T1 Orange látja a lapban a potenciált, mivel képes visszahozni a Priestet a meccsbe, hiába nagyon lassú a Legendary.

Frizz Kindleroost

CheeseHead értékelése: 2

"Nem érzem annyira erősnek az effektet. A Dragon paklik is max. 8-10 dragont fognak játszani, ezek közül felhúzol 3-4-et a játék során. A 4. körben tempót vesztesz a kijátszásával, és nem vagyok benne biztos, hogy vissza tudod nyerni a tempót később ezzel a néhány kicsit olcsóbb dragonnal. És nyilván le kell rakni 4. körben, különben csak gyengébb lesz." Frizztől rengeteget vár a közösség, egyértelműen van esélye arra, hogy top tier lap legyen belőle, de CheeseHead kicsit szkeptikusan kezeli a hatalmas hype-ot.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen pontszámot osztott adott a magyar kártyás Dragonqueen Alexstraszának, vagy az öt Galakrondnak, akkor kattintsatok ide!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés