Descent of Dragons kártyák, ahogy CheeseHead látja őket

Descent of Dragons kártyák, ahogy CheeseHead látja őket

A magyar kártyás mezőny egyik legjobb és legtapasztaltabb játékosa, CheeseHead elemezte röviden a Descent of Dragons új lapjait.

Ma este 19:00-tól elrajtol a Hearthstone legújabb kiegészítője, a Descent of Dragons. 140 új lap várja, hogy beépítsük őket a jelenlegi meta paklikba, esetleg sosem látott változatokat hozzunk létre segítségükkel. Az általános vélekedés alapján az utóbbi évek talán legerősebb kiegjét rakta össze a Blizzard, de még mindig nehéz megjósolni, hogy melyik kártyák lesznek azok, amik ténylegesen láthatnak játékot a megújult Standard metában. Ebben kértük CheeseHead segítségét, aki a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság K&H Hearthstone bajnokságának alapszakaszát magabiztosan megnyerte és nemzetközi mezőnyben is letette már a névjegyét, legyen szó Masters Tour kvalifikációkról, vagy a Battleriff ligáról. 

Mind a 140 lappal kapcsolatban nem fejtette ki részletesen véleményét CheeseHead, több lapot is elintézett egyetlen számmal. 1-4-ig terjedő skálán értékelte az összes új lényt, fegyvert és varázslatot:

  • 1-es értékelés: hulladék lap, nem látjuk majd éles meccseken
  • 2-es értékelés: talán helye lehet néhány jobb pakliban
  • 3-as értékelés: a legerősebb paklikban is feltűnhetnek
  • 4-es értékelés: BUSTED, avagy "ezt mégis hogy gondolhatta komolyan a Blizzard?"

A továbbiakban kiemelünk néhány lapot, amihez kommentárt is fűzött a magyar játékos.

Ysera, Unleashed

CheeseHead értékelése: 4

"Jobb befejező lény lehet Quest Druidban, mint King Phaoris." Jelenleg a Quest Druid abszolút a legjobb paklinak tekinthető Legenden belül, nem véletlen ezzel húzta be gété a Legend 1-et. Ha marad a Quest Druid (miért, ne maradna?), akkor Ysera egy kötelező craft lesz mindenki számára.

Dragoncaster

CheeseHead értékelése: 3

"Malygos (sima és az Aspect of Magic változat), Alexstrasza, Kalecgos és az Azure Explorer létrehozhat egy teljesen új típust (Dragon Mage)." Elég erősek a Mage új sárkányai, amikhez csatlakozhatnak a régebbi Dragonok, hogy együtt kihasználják a manacsökkentés, fejlesztett varázslatok és a Spell Damage kombóját.

Murozond the Infinite

CheeseHead értékelése: 1

"Ezzel lehet, hogy mellélövök, de 2 verziót látok: A: Az ellenfél telerakta a boardját. Ekkor te kirakod Murozondot, és tele lesz a te boardod is, de ő gond nélkül mehet arcra az ő boardjával/csinálhat value trade-eket kedve szerint. B: Az ellenfél elnyomott egy board clear-t. Ekkor nyilván nem akarod kitenni, jó esetben egy 8 mana 8/8." Egyelőre hatalmas kérdőjel, hogy Murozond mire lehet képes, mivel a tapasztalt játékosokat is megosztja a 8/8-as sárkány. Például T1 Orange látja a lapban a potenciált, mivel képes visszahozni a Priestet a meccsbe, hiába nagyon lassú a Legendary.

Frizz Kindleroost

CheeseHead értékelése: 2

"Nem érzem annyira erősnek az effektet. A Dragon paklik is max. 8-10 dragont fognak játszani, ezek közül felhúzol 3-4-et a játék során. A 4. körben tempót vesztesz a kijátszásával, és nem vagyok benne biztos, hogy vissza tudod nyerni a tempót később ezzel a néhány kicsit olcsóbb dragonnal. És nyilván le kell rakni 4. körben, különben csak gyengébb lesz." Frizztől rengeteget vár a közösség, egyértelműen van esélye arra, hogy top tier lap legyen belőle, de CheeseHead kicsit szkeptikusan kezeli a hatalmas hype-ot.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen pontszámot osztott adott a magyar kártyás Dragonqueen Alexstraszának, vagy az öt Galakrondnak, akkor kattintsatok ide!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!