"Egyszerre voltam dühös és szomorú, de örültem is, hogy továbbléphetek" - GeT_RiGhT

Magán, GeT_RiGhT-on kívül már csak mi várjuk jobban a visszatérését. 

Nem csak saját, mindenki más szemébe is könnyeket csalt GeT_RiGhT, amikor elköszönt a szurkolóktól az ESL One: Köln színpadán. Akkor már tudni lehetett, hogy rövid időn belül elhagyja a NiP kötelékét. A 2019-es V4 Future Sports Festival után be is jelentette visszavonulását, ami koránt sem végleges. Továbbra is célja, hogy a profik között játsszon, többek között erről beszélt abban az interjúban, amit a HLTV csinált a svéd legendával, az ECS 8. szezonjának döntője alatt, ahol GeT_RiGhT elemzőként szerepelt.

Mi a helyzet veled, mióta elhagytad a NiP-et? Azt tudjuk, hogy néhány hétig Amerikában voltál.

"Őszintén szólva, eléggé elveszettnek éreztem magam, miután kiléptem a csapatból. Csak azon gondolkodtam, hogy tudtam-e volna keményebben dolgozni és, hogy jódöntés volt-e kilépni. Semmit sem tudtam a jövőmről. A csapaton belül mindenki nehéz időszakon ment át, senki sem tudta, hogy mi lesz velem. (...) Eléggé furcsa helyzet volt. Utólag visszanézve, értem, hogy miért voltam dühös, elveszett voltam emberként és játékosként is, de a társaimat nem okolhatom. (...) Megkérdezték tőlem, hogy tudok-e még néhány versenyt játszani a csapattal? A válaszom persze az volt, hogy "igen, amire csak szüksége van a csapatnak", de két verseny után talán jobb lett volna lelépnem. Akkor már tiszta volt, hogy valaki másra van szükségük, már nem tartoztam igazán a csapathoz. Minden nagyon furcsa volt. Egyszerre voltam dühös és szomorú amiért el kell hagynom a csapatot, de örültem is, hogy továbbléphetek."

Hogy kötöttél ki az ECS elemzőjeként? Ez valami olyasmi volt, amire már régóta vágytál?

"Érdekes sztori, mert korábban mindig nemet mondtam az ilyen felkérésekre, de most úgy voltam vele, hogy addig akarom kipróbálni, amíg még hívnak. A mai napig meglep, hogy hány ilyen felkérést kaptam már, még a Majorre is hívtak, ami nekem még mindig nagyon furcsa. (nevet) Hízelgő volt ilyen felkéréseket kapni, de nem volt tapasztalatom ilyen téren. A játékhoz értek, nem ahhoz, hogy kamerák előtt szerepeljek és beszéljek."

Melyik Majorre hívtak? A 2017-es tornákra?

"Még azok után is, 2017-ben és 2018-ban is hívtak, ami elég fura volt, különösen az ELEAGUE invitálása. Az ECS előtt néhány héttel Bardolph kért fel a szerepre, de a lehető összes kifogással élve, nem fogadtam el a felkérést. Azt úgy voltam vele, hogy mit veszíthetek, kipróbálom, aztán ha nagyon rosszul megy majd, akkor legalább biztosra, tudom majd, hogy ez nem nekem való. Nagyon más volt megtapasztalni ezt a világot. Látni, hogy mennyire más kívülről nézni egy meccset, folyamatosan jegyzetelni, hogy aztán a kamerák előtt okosakat tudj mondani. Most már értem azokat a helyzeteket, amikről korábban elképzelni sem tudtam, hogy ezekről miért érdekes beszélni. Nagyon izgultam, de végül remek volt. Úgy gondolom sokat fejlődtem az első nap óta, amiben nagy szerepe vana  többieknek is, akik minden a segítségemre voltak."

Elképzelhető, hogy a jövőben többször vállalsz majd el ilyen szerepeket?

"Az biztos, hogy nyitottabb leszek, ha felkérnek majd. Korábban mindenkit elutasítottam egy egyszerű nemmel. Az viszont biztos, hogy szükségem van a visszajelzésekre, át is fogom majd beszélni a teljesítményemet a többiekkel. (..) Az is lehet, hogy Redditen vagy Twitteren is kérek majd visszajelzéseket, mondják meg a nézők, hogy mit csináltam jól és mit rosszul. Azt tudom, hogy voltak szavak, amiket túl sűrűn használtam, de ilyen apróságok mindenkinél vannak. A jövőben nyitottabb leszek az ilyen felkérésekre, de a célom mindig is az volt, hogy profin játsszak, és ez most sem változott."

Mit szeretnél még játékosként elérni? Nyertél Majort, voltál az év legjobbja, néhány rekordot is tartotok még a régi NiP-pel, mi célok húznak még a játékoslét felé?

"Öt hónapja, hogy megfordult a helyzetem a csapaton belül, de kellett ez a pofon, így jöttem rá, hogy újra annak az embernek kell lennem, akire mások és én is büszke voltam. Sok botlásom volt az eddigi életem alatt, de erre mind szükségem volt, mind tapasztalat volt. Az utóbbi öt hónapban viszont újra olyan motiváltnak éreztem magam, mint talán még soha. Tudom, hogy ezt már sokszor elmondhattam az évek alatt, de a FACEIT Major például igazi mélypont volt. Mindent beleadtam, hogy kijussunk, ráment az egészségem is, 20 kilót fogytam, olyan voltam, mint egy szellem. Tudom, hogy ez butaság, de úgy  gondolom, hogy mindig is olyan leszek, aki az egészségét sem kíméli, ha el akar érni valamit. Amióta nyitottabban, pozitívabban látom a világot, azóta már tudom, hogy egy valami hiányzik még, a megmérettetés. A gyakorlás, a cél nélküli DM, a hosszú órák, amik alatt valami újat próbálgatsz. Nem szeretnék újra a legjobb lenni vagy a legjobb csapatban játszani, csak azt akarom, hogy újra ott legyek és megtudjam mutatni, hogy van értelme az ottlétemnek. Ez a célom a következő évre." (...)

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!