Trónfosztás: Már nem Zilliax a legnépszerűbb Standard kártya

Trónfosztás: Már nem Zilliax a legnépszerűbb Standard kártya

Véget ért Zilliax uralkodása, három kártya is megelőzi a Boomsday Project legendás lényét.

Elég elindítani néhány Standard ranked mérkőzést ahhoz, hogy azonnal kiderüljön a Descent of Dragons legnagyobb hibája. Akik inkább el sem indították az előző hetekben a Hearthstone-t a rengeteg Shaman miatt, azok számára van egy rossz hírünk. Galakrond, the Tempest vezetésével elképesztő rohamot indított Thrall, amit a nyers számok is alátámasztanak. Jelenleg nincs erősebb deck a Galakrond Shamannal, sőt a Quest Galakrond Shaman is ott van a Top 4-ben. Ennek is köszönhető, hogy Zilliax minden statisztikában visszaesett és új lapok emelkednek ki a tömegből!

Devoted Maniac

Előzetesen mindenki, legyen szó profikról vagy egyszerű játékosokról, a földbe tiporta szegény Devoted Maniacet, ugyanis a gyenge statok mellé egy átlagosnál gyengébb képesség társul. Galakrond jött, látott és leültette maga mellé a Maniacet, aki a jelenlegi Standard harmadik (!) legnépszerűbb lapja. Minden Galakrond Shamanban két példányt érdemes pörgetni belőle, de más Galakrond deckekben is fontos szerephez jut, ugyanis leszedésként is lehet rá számítani, miközben az Invoke-kal fejleszti magát Galakrondot.

Összes Standard Ranked deck 35,1 százalékában szerepel

Kronx Dragonhoof

Egy újabb Galakronddal kombózó lap, ami kihagyhatatlan minden ilyen változatból. Várható volt, hogy komoly szerep hárulhat rá, de ilyen számokat azért csak a legnagyobb Kronx rajongók reméltek. Aki szeretne az első napokban játszani Galakrond paklit, annak kötelező craft Kronx Dragonhoof.

Összes Standard Ranked deck 35,9 százalékában szerepel

Faceless Corruptor

Végül itt van a Faceless Corruptor, aminek nem kell Galakrond, nem kell tökéletes szinergia, elég csak egyszerűen belepakolni minden pakliba. Mivel az esetek legnagyobb hányadában 5 manáért megidézhető két darab 5/4-es Rush, ezért nincs is értelme azon vitatkozni, hogy van-e jelenleg erősebb lap a Hearthstone-ban. A nerfek vészharangjai lehet, hogy megkondulhatnak, ha maradnak ezek a számok?

Összes Standard Ranked deck 43,9 százalékában szerepel

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!