Unod a Shamanokat? Próbáld ki Muzzy Graveyard Priestjét!

Az amerikai Grandmaster játékos kifejezetten Shamanok ellen ajánlja a Graveyard Priestet.

A Galakrond Shaman és más hibridek átvették az uralmat a Standard meta felett. Szerencsére minden helyzetben képes megújulni a játék, de ehhez szükség van erős deckekre, amikkel a földbe lehet döngölni Thrallt. Muzzy összes is dobott egy Priestet, ami a Nomi alapokra építkezik, de más úton nyeri meg a mérkőzéseket, ez a Graveyard Priest!

Muzzy's Graveyard Priest

Deck kód: AAECAa0GBPsMmJsD/KMD2KwDDeUEpAf2B6UJ0gryDND+AuaIA+uKA+qMA7CRA++SA9msAwA=

Először Chef Nomival próbálkozott Muzzy, de gyorsan belátta, hogy túl lassú a mostani metához csak arra a Legendaryre építeni a győzelmeket, ezért változtatott a stratégián. A rengeteg olcsó spell három célt szolgál. Először is kiválóan lehet kombózni ezeket a Wild Pyromancerrel, így könnyedén takaríthatjuk a boardot és húzhatjuk a lapokat az Acolyte of Painnel és a Northshire Clericekkel. Másodsorban Gadgetzan Auctioner mellé akár 4-5 spellt is megpörgethetünk egy körön belül, így pillanatok alatt felhúzhatjuk a paklinkat. Végül a rengeteg kijátszott varázslat miatt lesz egyre olcsóbb a két Grave Horror, ami a "win condition" szerepét tölti be a deckben.

A 7/8-as tauntokat Seance-szal lemásolhatjuk a kezünkbe, a Grave Rune-nal adhatunk nekik egy hatásos Deathrattle-t, ami után szinergiába lép a Shadowy Figure Battlecry képességével, így egy meccsen belül, akár tucatnyi Grave Horrort is megidézhetünk a boardunkra. Ezzel a hatalmas nyomással semmit sem tudnak kezdeni a Shamanok, amik se silence-szel, se Hexszel nem játszanak. A Mind Control Tech önmagában nem garancia arra, hogy egyetlen lény ellopásával sikerül visszajönni a meccsbe, amikor 5-6 Horror is fenyegetően méreget a túloldalról. 

Muzzy elég jó sorozatot ért el a fenti listával, de ehhez tökéletesen kell játszani a decket, ami nagyon nem egyszerű. Ha már van tapasztalatotok a Nomi Priesttel, akkor nyugodtan adjatok egy esélyt a "Temető" verziónak is, nem fog csalódást okozni.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

(Borítókép: Yumenoki)

Kövess Minket!