Hirdetés

Xbox Series X: bemutatkozott az új generációs Xbox konzol

Nincs többé találgatás, így néz majd ki az Xbox új generációs játékkonzolja. 

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Út a CS:GO Legendákhoz

CSGO - ESL One Köln - G2 vs. Heroic

Hirdetés

A Sony legújabb konzoljáról hétről hétre derült ki valami újdonság, legyen szó a kinézetről, árról vagy a kontrollerről. A Microsoft eddig hét lakat őrizte az új generációs konzoljának minden részletet, azonban a Game Awardson egyszerre zúdítottak mindent a gamerekre. Hivatalosan is bemutatták az Xbox Series X-et, az Xbox konzolok új generációját!

A konzol megszólalásig hasonlít egy átlagos PC-re, ezzel teljesen elüt a korábbi Xbox One és 360 esetében megtapasztalt dizájntól. A téglatest állított és fektetett helyzetben is tökéletesen működik, könnyebb lesz elhelyezni a szobában, továbbá nem kell pluszban tartókat vásárolni majd hozzá. A Microsoft Xboxának feje, Phil Spencer megerősítette, hogy a számítási teljesítménye a Series X-nek négyszer (!) nagyobb lesz, mint a One X-nek, így tényleg semmi sem állhat a fejlesztők útjába, hogy a világ eddigi legszebb játékait tegyék le az asztalra. Természetesen azonnal be is mutatták, hogy mire lehet képes a Microsoft legerősebb konzolja, ugyanis levetítették a Senua’s Saga: Hellblade II előzetesét, ami alatt már az új Xbox Series X dolgozik.

A sima Xbox One-hoz képes nyolcszoros, Xbox One X-hez képest kétszeres teljesítményre képes a grafikus vezérlő. Az új konzolhoz természetesen új kontroller is jár, ennek a leleplezésével sem várt tovább a Microsoft. Tovább finomították a korábbi vezeték nélküli Xbox kontrollert, hogy elérjék a tökéletes formát, tömeget és kialakítást. Egyetlen új gomb fedezhető csak fel az eszközön, ez nem más, mint a Share funkció, ami lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy egyetlen gombnyomással készítsen képernyőmentéseket és klipeket az aktuálisan futtatott játékról. Az előző generációkkal és a Windows 10-es PC-kkel is kompatibilis kontroller minden Xbox Series X mellé jár majd.

A Series X két változatban érkezik majd 2020 november végén - december elején a boltokba. Gyengébb, de olcsóbb és a fenti paraméterekkel rendelkező drágább, de sokkal erősebb gépekből válogathatnak majd a vásárlók. Az ígéretek szerint ez lesz a világ "leggyorsabb" és "legerősebb" konzolja, vagyis a PlayStation 5 nyers teljesítményben alulmaradhat vetélytársával szemben. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • nagyonjo33 9 hónapja
    Én nemtudom ki engedélyezi a microsoftnál a konzol neveket, de én már az ‘Xbox one’ után kirúgtam volna az egész kreatív brigádot. Amire még rá tudtak tenni egy lapáttal az ‘Xbox one X’-el. Ez hogy series X... ennél még az is egyedibb név lenne hogy ‘Xbox 4’
    0 0 Válasz
  • Ghostrider 1 hónapja
    csak a ps értelmesebb
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés