Riot eltiltotta, Misfits kirúgta a toxikusan viselkedő lövészt

Riot eltiltotta, Misfits kirúgta a toxikusan viselkedő lövészt

Hiába profi LoL játékos valaki, a szabály, az szabály.

Nagyon súlyosan megsértette a LEC szabálykönyvének 9.2.4-es és az LFL szabályzatának 11-es cikkelyét Neon, amikor Solo Queue-ban elszakadt nála a cérna. A folyamatos rage-elést és toxikus megnyilvánulást bizonyos szintig tűrni szokta a Riot, de ezúttal besokalltak a döntéshozók és nagyon súlyos büntetéssel sújtották a szlovák játékost.

Matúš “Neon” Jakubčík a Misfits Premier és a GamersOrigin csapatában elég szép eredményeket ért el az elmúlt években, sőt lehetősége volt belekóstolni a LEC világába is, amikor a Misfits kispadra ültette teljes kezdőcsapatát. Hiába a jó teljesítmény, ha Neon viselkedése megüti a már nem tolerálható szintet. Az elmúlt hetekben többen is panaszt tettek a szlovák ADC-re, hogy Solo Queue mérkőzéseken diszkriminatív megjegyzéssel illeti a többi idézőt. A Riot kivizsgálta az ügyet és megállapította, hogy ennek nincs helye a "kompetitív ökoszisztémában", ezért 2020. február 21-ig eltiltja a játékost minden hivatalos Riot versenytől.

A Riot szankciója csak a kezdet volt, ugyanis nem sokkal később csattant a második pofon. A Misfits vezetősége csalódott Neonban, ezért azonnali hatállyal felbontják a szerződését.

Neon reakciójára sem kellett sokat várni, egy rövid posztban osztotta meg a saját véleményét az eltiltással és szerződésbontással kapcsolatban. Ebben leszögezi, hogy sajnálja amit tett, de a toxikus viselkedés eddig is nagy problémája volt, amikor egyedül rankedezett. Neon állítása szerint egyszerűen nem fogta fel, hogy játékban van, amikor meggondolatlanul elkezdte nyomdafestéket nem tűrő módon sértegetni a társait. Természetesen ő magát nem tartja toxic személynek és megerősítette, hogy csak Solo Queue-ban viselkedik így, amikor a csapattal gyakorol, vagy élesben küzd a győzelemért, ez sosem fordult elő. Elfogadja tettének következményeit és reméli, hogy a következő hónapokban újra tudja gondolni a hozzáállását az online játékokhoz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!