Szabadulószobák: Újratöltve

Szabadulószobák: Újratöltve

Csapatmunkára való ösztönzéssel és szórakoztató rejtvényekkel várnak a Ubisoft új VR játékai! 

A Ubisoft platform-, és kalandjátékok terén már meghódította a világot. Elég csak olyan címekre gondolnunk mint a Rayman, a Prince of Persia, a Far Cry, és az Assassin's Creed. Aki már valaha játszott konzolon, vagy számítógépen az valószínűsíthetően próbálta ezen programok egyikét. Ha mégsem, akkor is biztosan hallott a Perzsia Hercege című filmről (Jake Gyllenhaal főszereplésével), ami ugyebár a videojáték (közepesen sikerült) filmes adaptációja.

Nos, a Ubisoft immáron a Virtuális Valóság, vagyis a VR piacon is bontogatja szárnyait. Erre jó példa két új játékuk az Escape the Lost Pyramid, és a Beyond Medusa's Gate. Az előbbi VR játékot szerencsénk volt kipróbálni és letesztelni a Démonblokk közreműködésével (amit ezúton is köszönünk), így hát vágjunk is bele! 

A játék célja tulajdonképpen az, hogy egy ősi piramis belsejéből egészen a felszínig küzdjük magunkat bajtársaink segítségével. Ugyanis a Ubisoft VR játékaihoz csapatmunkára van szükség, és nem is kevésre! Nem játszható egyedül, minimum ketten kell nekivágnunk, maximum pedig négyen vehetünk rész a kalandban.

Nem tudunk tovább haladni bizonyos részeknél, ha nem adjuk át egymásnak a fáklyát, vagy a puzzle olyan darabkáit, amit csak a másik lát, de nálunk van megoldókulcs. Túl sokat nem írhatok a játékmenetről és a történetről, ugyanis mind a Ubisoft, mind a helyszíni szervezők arra kértek minket, hogy ezeket kezeljük úgy, mintha spoilerek lennének, és hát ki akarná elrontani másnak az élményét? Én biztosan nem!

Mi 64 perc alatt jutottunk ki az útvesztőből, szóval ha ti is kipróbáltátok, akkor írjátok meg nekünk, hogy hány percet vertetek ránk!



A címadás azért is indokolt, mert ezeknek a játékoknak nem titkolt célja, hogy a szabadulószobák rejtélyeit és misztikumát idézzék meg számunkra, mindezt úgy, hogy akár fóbiánkat is leküzdhetjük. Félsz a magasban, esetleg a szűk és zárt helyeken? Rengeteg félelmeddel találkozhatsz, de ez ne tántorítson el, ugyanis mindezt egy biztonságos környezetben teheted meg. Habár kifejezetten szépen néz ki a játék (nem csoda, hiszen a próbául szolgáló helyszínen is RTX-ek duruzsoltak a gépházak belsejében) mégis vannak olyan elemek, amik egyértelművé teszik, hogy csupán egy játékról van szó.

Természetesen a VR-nak továbbra is vannak olyan élettani hatásai, amik szédüléssel, esetleg apróbb hányingerrel járhatnak. Ezért ha érzékenyebb típus vagy, erre mindenképp figyelj oda, de egyébként ezt megteszik a helyszíni szervezők is.

Négyen vágtunk neki, de csak hárman éltük túl. :D

Az Escape the Lost Pyramid és a Beyond Medusa's Gate sem elérhető kereskedelmi forgalomban, tehát nem tudod csak úgy megvenni. Ezeket kifejezetten engedéllyel bíró helyeken próbálhatod ki. Magyarországon a Démonblokk hozta el elsőként ezeket a VR szabadulószobákat, és a mai naptól már a nagyközönség számára is nyitva áll a lehetőség. Bátran ajánljuk csapatépítő tréningekre, baráti társaságoknak szórakozásra, és bátorság próbára is! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!