A 9.24b során gyengíti a sárkánylelkeket a Riot, valamint erősít egy-két Lethality tárgyat

A 9.24b során gyengíti a sárkánylelkeket a Riot, valamint erősít egy-két Lethality tárgyat

Egy hónapja vagyunk a preseasonben, az eddig begyűjtött adatok alapján nyilatkozott a Riot Games az előszezon fő témáiról.

A League of Legends aktuális előszezonja nem a játék történetének legnagyobb változásait hozta el, ám ettől függetlenül jelentősen felrázta az alap játékmenetet. A Riot átalakította a sárkányok rendszerét, megreformálta a support itemeket, valamint behozott egy pár új Lethality tárgyat is, illetve létrehozták topon és boton a kis "dohányzó helyiségeket", bár ezeket még mindig csak kóstolgatják a játékosok.

Egy hónapja nyüstöljük az előszezon változásait, a Riot pedig ez idő alatt gyűjtötte folyamatosan az adatokat, amelyek alapján a 9.24b frissítésben némi finomhangolásra számíthatunk a fent felsorolt dolgok kapcsán.

Sárkánylelkek

Az átalakított sárkányrendszer egy összetettebb végjátékbeli erősítésre ad lehetőséget, a sárkánylelkek és az Ősi sárkány az elmúlt hetekben elképesztően fontos összetevői voltak a játéknak. A Riot szerint túlságosan is, ezért változtatnak rajtuk, ám egyelőre nem osztották meg velünk, hogy pontosan miben módosulnak, csak azt, hogy mennyire.

  • Óceáni Sárkánylélek (Ocean Soul): nagy nerf vár rá
  • Pokoli Sárkánylélek (Infernal Soul): közepes nerf
  • Hegyi Sárkánylélek (Mountain Soul): közepes nerf
  • Felhő Sárkánylélek (Cloud Soul): nem változik
  • Elder buff: közepes nerf vár rá

Lethality tárgyak

A fejlesztők szerint az új Lethality tárgyak az elvárásaikhoz képest kicsit alulteljesítettek, szóval minimális buffot eszközölnek némelyiken:

  • Serrated Dirk: + 5 AD, hogy a korai játékfázisban is nagyobbat csíphessünk
  • Edge of Night: + 5 AD

Ezt leszámítva amúgy elégedettek a tárgyak játékban betöltött szerepével, minden role és hős, aki tud operálni Lethality-vel, az megtalálhatja a maga számításait.

Support tárgyak

A Riot adatai szerint az egyszer megvásárolt Support tárgyak ötlete remekül működik, nagyon jó hatással volt a játékra, hogy a támogatók is azonnal elkezdhetnek egyéb kiegészítőket vásárolni maguknak. Azonban egy kis változás itt is lesz, de ez csak a 10.1-es frissítéssel kerül be a játékba.

  • A Relic Shield és a Steel Shoulderguard offenzív értékeinek egy része hp regenné változik
  • A Spectral Sickle és a Spellthief's Edge hp statjainak egy része pedig mana regenné változik

Ezenfelül a támogató tárgyak 3. szintű küldetési célja megnő, cserébe viszont a harmadik szint elérése után megszüntetik a farmolásért járó aranycsökkenést minionok után. Ezekre a változásokra azért van szükség, hogy mindenki megtalálja a saját magának és a hősének megfelelő itemet.

Nektek mi a véleményetek az előszezonról, élvezitek a játék jelenlegi állapotát?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.