Dota-ban, Tekken-ben és PES-ben csaptak össze a világ országai az IeSF idei világbajnokságán

Dota-ban, Tekken-ben és PES-ben csaptak össze a világ országai az IeSF idei világbajnokságán

A nagyszabású rendezvényen európai sikernek is örülhettünk.

A múlt hét második felében egy igen különleges e-sport verseny zajlott le Dél-Koreában, ez volt a 11. IeSF World Championship. Az IeSF az International Esport Federation rövidítése, magyarul Nemzetközi Esport Szövetség, melynek központja nem meglepő módon Szöulban van. Az IeSF küldetése, hogy az e-sportot nemzetközi szinten elfogadottabbá tegye, valamint a regionális szövetségeket összefogja, hogy közös erővel dolgozhassanak a cél elérésén.

Dél-Korea nem 2-3, hanem legalább 10 évvel jár a legtöbb ország előtt az e-sportok elfogadottságát nézve. Náluk teljesen megszokott dolog, hogy a tv-ben e-sport mérkőzések mennek, egy véletlen délután alkalmával is belefuthatunk PUBG, Dota 2, Starcraft, vagy bármilyen más videojátékokkal kapcsolatos közvetítésbe. Persze ez a folyamat nálunk is elindult már, az E-Mánia című műsorban minden nap este 22:00-tól láthatják a kedves nézők a legjobb e-sport mérkőzéseket.

Idén immáron 11. alkalommal rendezték meg az IeSF világbajnokságot, az aktuális játékok a Dota 2, a Tekken7 és a PES 2020 voltak.

Dota 2

A Valve játékának formátuma a svájci rendszert követte, mindenki 5 mérkőzést játszott, a legjobb 4 csapat pedig mehetett tovább a döntőbe. A Fülöp-szigetek képviselői elképesztőt mentek, minden mérkőzésüket megnyerték, ezzel pedig egyedül csináltak perfekt szériát. Második helyen Finnország, harmadik helyen Thaiföld, negyediken pedig Svédország jutott be a rájátszásba.

Az elődöntőben Svédország a fülöp-szigeteki csapatot kapta, és végül 2-1 arányban megszerezték a győzelmet, így az észak-európai gárda döntőt játszhatott. A másik oldalon Thaiföld 2-0-val kiejtette Finnországot, a döntőben viszont Svédország megbosszulta szomszédját, 2-0-val behúzta a döntőt, ezzel a svédek hozták el a bajnoki címet. A bronzérmet jelentő összecsapáson Finnország felülkerekedett a Fülöp-szigetek képviselőin, így ők is éremmel a nyakukban távozhattak.

A döntő legérdekesebb pillanatai megtekinthetőek az alábbi videóban:

Tekken 7

A verekedős játékok műfaját képviselő Tekken 7-et csoportmérkőzéses megoldásban bonyolították le. Összesen 34 országból érkeztek játékosok az eseményre, őket két darab öt fős, illetve hat darab négy fős csoportba rendeztek. Ezekből a csoportokból a legjobb kettő játékos juthatott tovább az elődöntőbe. A legjobb 16-ba a lengyel, az olasz, a finn, a svájci és a szerb játékos bejutott, sőt Finnország egészen a top 4-ig bírta, a döntő viszont már Ázsia között zajlott egy Japán vs. Koreai Köztársaság összecsapással. Ezúttal Korea győzedelmeskedett, Finnország pedig sajnos nem tudta elhozni a bronzérmet, ez a cím a Fülöp-szigeteké lett.

A döntő mérkőzései megtekinthetőek az alábbi videóban:

PES 2020

A digitális focik ezen képviselőjének versenyét szintén csoportkörökre bontották, 33 játékos 8 csoportban mutathatta meg, hogy mire képes. A Tekkenhez hasonlóan itt is a legjobb kettő mehetett tovább a rájátszásba, európai részről Szerbiát, Svédországot és Olaszországot köszönthettük a legjobb 16-ban. Szerbia és Olaszország a legjobb 8-ban estek ki, Lengyelország viszont bronzmérkőzést játszott Makaó ellen, ám az ázsiai ellenfél vihette haza azt érmet. A döntőben iráni és japán összecsapást láthattak a nézők, melynek győztese Irán lett.

A döntő legszebb pillanatai visszanézhetőek az alábbi videóban:


A Magyar E-sport Szövetség is beadta már csatlakozási kérelmét, így remélhetőleg jövőre hazánk is képviseltetheti magát a nemzetközi tornán, amelyet Izraelben rendeznek majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.