Özilt törölték Kínában a FIFA és PES játékokból!

Özilt törölték Kínában a FIFA és PES játékokból!

A világ legnagyobb népességű országában már nem találjuk meg a német futballistát egy decemberben tett, nagy vitát kiváltó megjegyzése miatt.

Mesut Özil nem számít jelenleg a legnépszerűbb futballistának Kínában, miután kirakott egy posztot Instagramra, amit bizony eléggé zokon vettek az ázsiaiak. A szankció kicsit fura, ugyanis a két legnagyobb futballt szimuláló szoftverből, a FIFA-ból és a PES-ből távolították el a játékost az országban.

Az üzenete, amit közzétett nagy port kavart és megszólaltak többen is az ügyben Ázsián túl is. Egyesek kiálltak, mások mélyen elítélték Özilt, aki a következőről beszélt:

„Kelet-Türkisztán, az Ummah (arabul közösség - a szerk.) vérző sebe, ahol ellenállnak az üldözőknek, akik megpróbálják elválasztani őket a vallásuktól. Elégetik a Koránjukat. Leállították a mecsetjeiket. Tiltják az iskolájukat. Megölik a szent embereiket.

A férfiakat táborokba, családjukat pedig arra kényszerítik, hogy kínai férfiakkal éljenek. A nők kénytelenek kínai férfiakhoz feleségül menni.

„De a muszlimok hallgatnak. Nem fogják hallatni a hangjukat. Elhagyták őket. Nem tudják, hogy a beleegyezés az üldöztetésbe maga az üldözés?"

A játékok terjesztéséért felelős cégek pedig azonnal cselekedtek, ugyanis sértette őket a kijelentése, és maguk a kínai rajongók is csalódottságukat fejezték ki az esettel kapcsolatban. Az Arsenal pedig, akinek érdekeltsége van Kelet-Ázsiában rögtön el is határolódott Özil mondandójától, közleményükben biztosították az ázsiai követőiket, hogy a játékos véleménye nem tükrözik a klubét.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!