"Ha 2019 maradék két versenyét is megnyerjük, ez az év is a miénk" - device

Volt egy-két rosszabb versenyük, de összességében idén is tarolt az Astralis.

Elképesztő amerikai közönség, a világ legjobb csapata, izgalmas meccsek és 500 ezer dolláros összdíjazás. Ezt nyújtotta az ECS 8. szezonjának döntője, ahol a döntő egy kilenc hónapja nem látott párosítás lett, az Astralis és a Liquid küzdött meg a trófeáért.

A 2-1-es eredmény ne tévesszen senkit, koránt sem volt annyira szoros a meccs, mint amire gondolnánk. Inkább olyan volt, mintha 2018-at írtunk volna, a dánok a CS:GO világ tetején, a Liquid pedig próbálja üldözni őket. 

Vertigon kezdődött a meccs, ahol hogy, hogy nem hosszabbításig játszottak a csapatok. Hiába a sok frissítés és a sok Vertigo változtatás, ez a pálya, még mindig egy tipikus 50-50 helyszín az én meglátásom szerint, ahol inkább a szerencsés megmozdulások és az egyéni forma dönt, mintsem a pontos, taktikus csapatjáték.
19-15-re tudta megnyerni Vertigot a Liquid, ám utána, Nuke és Dust2-n már nemigazán volt esélyük. 16-11-re és 16-8-ra tudott győzni az Astralis, miután mindkét pályán fölényesen irányították a játékot. A torna MVP díjas játékosa device lett, aki ezzel együtt már 15. MVP medálját tudta megszerezni. Természetesen vele beszélgetett a HLTV is a döntő után, többek között arról, hogy bár nem indult fényesen 2019 az Astralis számára, decemberhez érve, mégis újra ők a legjobbak.

"Ha 2019 maradék két versenyét is megnyerjük, ez az év is a miénk. Megnyertük mindkét Majort idén, ami talán a legfontosabb verseny az emberek szemében. A fantasztikus 2018-as évünk után mindenki azt gondolta, hogy ezt nem lehet megismételni, most megmutattuk nekik, hogy márpedig lehet közel azonos teljesítményt nyújtani, még egy éven át is. Remekül játszottunk idén is, rengeteg döntőben voltunk ott, és még a gyengébb versenyeink után is össze tudtuk magunkat kapni. Boldog vagyok, összességében jól alakultak a dolgok, lehetett volna sokkal rosszabb is. De szerencsére a csapat és mindenki körülöttünk, aki velünk dolgozik pontosan tudja, hogy mi a célunk és hogy, hogyan érhetjük azt el."

Legközelebb a holnap induló EPL döntőben láthatjuk majd az Astralist játszani, a másik verseny pedig, amiről device is említést tett, a december 12-én induló BLAST Pro Series Global Final lesz. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!