"No SG 553, no glory" - Nagy pofont kapott az Evil Geniuses

Újabb győzelem előtt állhat a mousesports, de bőven van még beleszólása a többieknek is.

Gyakorlatilag az év utolsó nagy eseménye az EPICENTER, ahol bár nincs annyi csapat, mint egy ECS vagy EPL döntőn, azért egy egészen erős mezőny állt össze Moszkvában. A helyi rajongók szurkolhatnak a forZe csapatának is, akik most a Major után ismét meglepetést okoztak. 

Bár a berlini StarLadder Majorön nem sikerült továbbjutást érő helyet megcsípniük, a legtöbben arra sem tippeltek volna, hogy egyáltalán lesz nyertes mérkőzésük. Ehhez képest olyan csapatok előtt sikerült végezniük, mint a HellRaisers, az INTZ, a Grayhound vagy a FURIA.
Moszkvában eddig kétszer játszottak az EG ellen, elsőnek rögtön a csoportjuk nyitómeccsén, ahol bár nem játszott rosszul az orosz csapat, az EG magabiztosan tudta lezárnia  mérkőzést, 2-0-ra. Tegnap volt a visszavágó, ami kísértetiesen hasonlított a két együttes korábbi találkozására. Ugyanazokon a pályákon játszottak, az EG pedig ugyanúgy hatalmas előnnyel tudta megnyerni Nuke-ot (16-6), mint korábban (16-4). A nyitómeccsen ez már a mérkőzés végét jelentette, most viszont Nuke még csak az első pálya volt, ezután jött Mirage és Inferno, ahol mintha kicserélték volna a forZe játékosait.
Hiába próbálkozott az EG rengeteg forcebuy körrel, egyet kivéve sosem működtek, az oroszok pedig olyan betonbiztos védelmet tudtak felállítani Mirage-on, hogy végül 16-1-re tudták megnyerni a pályát, visszalőve ezzel magukat a meccsbe. Andrey 'Jerry' Mekhryakov, a forZe irányítója lehengerlő formában játszott, sorban lőtte a triplákat Mirage-on, és Infernon is lenyűgöző volt a teljesítménye, főleg annak tükrében, hogy közben irányította is csapatát.

Az utolsó pályán viszont almazer nevéhez fűződik a legfontosabb momentum. 9-6-tal fordult a forZe a támadó oldal után, az első pisztolykörben pedig olyan 3k-t lőtt a fiatal orosz, hogy az EG játékosai hirtelen azt sem tudták honnan kapják a golyókat. Megszerezte a forZe a második pisztolykört, innentől nem volt megállás, 14-7-re is el tudtak húzni, a pályát ás vele együtt a meccset pedig 16-10-re tudták megnyerni.

Nem szeretnék elvenni semmit a forZe érdemeiből, de "bámulatos" látni az EG hanyatlását. Megnyerték az ESL One: New Yorkot és a StarSeries 8. szezonját is, azóta viszont sorra veszítik el a legnagyobb versenyeket. Igazi álomként indult az őszi szezonjuk, aztán egyszer csak minden derékba tört. A rossz nyelvek szerint ez mind az SG 553-nak köszönhető, az EG valóban parádésan használta a fegyvert még a többiek előtt, a nerf óta viszont már nem tudnak 5 db Krieggel játszani, és valahogy azóta nem is jönnek az eredmények.
Egyelőre még nem esett ki az EG Moszkvában, viszont a tegnapi vereséggel a papíron nehezebb csapatot kapták a negyeddöntőkben. A Na'Vi ellen kell majd bizonyítaniuk, míg a forZe "csak" a Heroic ellen játszik majd. A legjobb négy között már ott pihen a Vitality és a mousesports, akik a küszöbén állnak annak, hogy egy mesterhármassal fejezzék be az évet.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!