LoL vs Dota 2 - egymással vitáznak a profik: melyik a nehezebb?!

LoL vs Dota 2 - egymással vitáznak a profik: melyik a nehezebb?!

Elkezdődött, amit eddig leginkább csak a két játék casual képviselői folytattak, mostanra viszont a profi e-sportolók sem bírták magukban tartani a véleményüket.

Történt ugyanis, hogy a League of Legends berkein belül nagy névnek számító Doublelift egy videójában megosztotta, a Dota 2-ben a hősök lassabbak, a célzás sokkal kötöttebb, és alig néhányan tudnak blinkelni vagy teleportálni a képességük révén, ezért a Valve által fejlesztett játékban az általános játékostudás fontosabb, mint a kézügyesség. Szerinte 0 százalék esély van, hogy a Dota 2-ben nagyobb a mechanikus skill plafon, mint a LoL-ban.

Ezt látván a Dota 2-ben kétszeres világbajnok OG közkedvelt figurája, N0tail nem bírta szó nélkül és válaszolt, miután tolt egy kevés LoL-t, és ott elvert mindenkit:

"Szóval ha egy profi meccsben 4-5 ölés jut 30 percre, akkor mi is a cél? A lényeg, hogy legyen egy jó hosszú ösvényes szakasz, ahol mindenki csak last hitre hajt és piszkálgatja az ellenfelet?"

Ez az a kérdés, amire nem hiszem, hogy bármikor választ fogunk kapni az életben, mert nagyon sok mindenben hasonlít a két játék, mégis nehéz őket összehasonlítani. Az viszont tagadhatatlan, hogy a deny, creep camp stack, creep pull, és a hasonló játékmechanikák csak a Dota 2-ben találhatóak meg, így jóval több mindenre kell adott esetben figyelni, ha kiváló játékossá akarsz válni.

Mindenesetre a beszélgetésbe bekapcsolódott G2.ocelote és OG.Ceb is. Előbbi autókhoz, utóbbi biciklikhez hasonlította a játékokat, és ahogyan az sejthető saját játékukat igyekeztek kihozni győztesként a csatából. Emellett N0tail és Ceb szívesen leülne LoL-os profikkal társalogni a két játékról egy kulturált vita keretein belül, átbeszélni az előnyeiket és hátrányaikat. Egyelőre erre az ajánlatra még nem érkezett válasz, de bízzunk benne, hogy összejön a kerekasztal beszélgetés, mert azt hiszem egy igen érdekes eseménnyel indulhatna ezáltal 2020.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!