Karrigan sírva nyilatkozott a mousesports fölényes győzelme után - Esélye sem volt a fnaticnak

Három gyors pálya után a mousesports emelhette magasba a ESL Pro League 10 trófeáját.

Több szempontból is érdekes volt az EPL 10. szezonja. A kilencedik felvonással debütált lebonyolítási rendszer most is bebizonyította, hogy izgalmas meccseket tartogat számunkra, az olyan apróságok mellett, mint az új kupa, pedig végre borult a papírforma is.

Sorban hullottak el a legnagyobb nevek, az EG, a Liquid még a top4 közé sem jutott, a Na'Vi és az Astralis ugyan ott volt, de kikaptak a fnatictól és a mousesportstól. Kettejük összecsapása már kevésbé sikerült izgalmasra, legalábbis ha mindkét csapat szemszögéből nézzük. 

Brutális győzelmet aratott a mouz, a Bo5-ös döntőt három gyors pályán tudta megnyerni, ami bár nem hozott hatalmas taktikai csatákat, nem ezen a döntőn jöttek elő a CS:GO legszebb mozzanatai, de mindenképpen érdekes és izgalmas volt látni a két csapat menetelését a döntőig, ahogy a mouz fölényét is az utolsó meccsen.
Az első pályát mindenképpen be kellett volna húznia a fnaticnak, Infernot sokan a svédek javára írták előzetesen, és nem is indult rosszul a mérkőzés. Nem nagy, de mégiscsak előnnyel zárta a fnatic az első félidőt, a második játékrészben viszont katasztrofális volt a védelmük. A mouz pedig mint kés a vajon, úgy gázolt át a fnatic csapatán. Rezgett azért néha a léc, többször is emberhátrányos helyzetben maradtak egy-egy kör végére, a mouz játékosai azonban szinte mindig megoldották.

ChrisJ és ropz különösen remek formában volt, de woxic is parádésan forgatta az AWP-t és frozen, valamint karrigan is bőven a svédek fölött teljesített. Ez pedig nem csak Infernoról, de Trainről, majd Mirageról is elmondható. 10,11 és újra 10, ennyi kört tudott csak hozni a fnatic a három pályán, különösen fájó volt Train második félideje és Mirage eleje, ahol még eco ellen is kört veszítettek.
Pályát sem nyert tegnap a fnatic, de még csak szorosnak sem volt nevezhető a döntő, amit 3-0-ás végeredménnyel nyert meg a mousesports és ami után az a ropz kapta az MVP díjat, aki nem csak tegnap, de a rájátszás összes meccsén remekül játszott, megelőzve olyan játékosokat, mint s1mple vagy saját csapattársa, chrisJ.

"Remek érzés, hogy én lettem az MVP. Igazi csapatmunka volt elérni ezt a győzelmet. A csoportkörök alatt elég jó voltam, aztán kicsit visszaesett a teljesítményem, de mindig volt valaki a csapatból, aki a helyembe lépet. Szerintem az segített az MVP díj elnyerésében, hogy picit stabilabb volt a játékom. De óriási köszönettel tartozok a társaim felé, chrisJ, woxic, karrigan és frozen is remekül teljesített minden mérkőzésünkön." - nyilatkozta ropz a döntő után.


Persze nem ő volt az egyetlen, akit kifaggatott a sajtó, a dán sport TV2 karrigannel beszélgetett, aki csak könnyeivel küszködve tudott válaszolni.

"Nehéz év áll mögöttünk, így még inkább édes most a győzelem, különösen hazai közönség előtt. 2017-ben is itt voltam, de akkor nem tudtunk nyerni, ma viszont igen, ráadásul 3-0-ás végeredménnyel. Nagyon büszke vagyok. Nehéz időn vagyunk túl, de mindig azt mondtam magamnak, hogy "a fenébe is, akkor is sikerülni fog". És ma sikerült. Nyertünk a FaZe és az Astralis ellen is. (...) Nagyon büszke vagyok a csapatra."

Az ESL Pro League 10. szezonjának bajnokaként érkezik majd meg a mouz Moszkvába, ahol jövőhéten indul 2019 utolsó nagynevű eseménye, az EPICENTER. Mit gondoltok, ott is sikerül majd nyerniük?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!