Ausztrália lángokban: összefogásra buzdítanak a gamerek és streamerek

Ausztrália lángokban: összefogásra buzdítanak a gamerek és streamerek

A kenguruk hazájában nagyon súlyos károkat okoznak a tűzvészek, a gamer és streamer közösség is megpróbál segíteni.

Az Ausztráliában tomboló tűzvészek esete bejárta a világsajtót. A vízért könyörgő koalák, az elnöknek durván beszóló tűzoltók és a lángok között ugráló kenguruk minden képernyőn feltűntek a napokban, nem véletlen, hogy az Irán - USA konfliktus mellett ez foglalkoztatja most az embereket, lakjanak bárhol a világban. A gamer és streamer közösség is szeretné kivenni a részét Ausztrália megsegítéséből, ahol jelenleg 200 helyen tombol a tűz, ebből csak 136 Új-Dél Walesben. 

Az egyszerű játékosok arra kérik a fejlesztőket, hogy adjanak ki charity skineket, amiknek megvásárlásával az Ausztráliai tűzvész áldozatait, az oltásban résztvevő munkaerőt tudják támogatni. Rainbow Six: Siege-ben a két ausztrál operátorhoz, Gridlockhoz és Mozziehoz követelik az egyedi kinézeteket, Overwatchban a Pink Ribbon eventhez hasonlóan, Junkrat és Roadhoghoz, a két ausztrál hőshöz szeretnének skineket a játékosok. Fortnite-ban különleges tűzoltós, kengurus, esetleg koalás skinekben lehetne gondolkozni, ennek az ötletét is felvetették Redditen. 

A legnagyobb streamerek közül DrLupo, Dakotaz és Pokimane is felszólalt Ausztrália ügyében, arra kérik a nézőiket, hogy támogassák a hatalmas károkat elszenvedő országot segítő alapítványokat. A Misfits YouTube csapata különleges pólókat dobott piacra a Gamer Aid közreműködésével, amik eladásából az összes bevételt a tűz ellen harcoló tűzoltóknak küldik.

Ha Te is szeretnél segíteni valamekkora összeggel segíteni a károsultaknak és a tűzzel hadakozóknak, akkor az Ausztrál Vöröskereszt oldalán erre lehetőséged van!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!