2019 legjobb CS:GO játékosai - xyp9x (14.)

2019 legjobb CS:GO játékosai - xyp9x (14.)

A clutch király sem hiányozhat a TOP20-ból

Dupreeh után a második Astralis játékos is felkerült a tavalyi év legjobbjai közé - gyanítom itt nem áll meg a lista - mindenesetre Andreas "Xyp9x" Højsleth a tavalyi 13. után, egy helyezést „rontva” idén a 14. helyre kapaszkodott fel.

Mielőtt a legendás dupreeh, device, Xyp9x hármas elindult volna a világhódító útjára, xyp9x karrierjét az fnaticnál kezdte, azonban a belső konfliktusok miatt Friis-szel karöltve csatlakozott a CPH Wolves csapatához. Itt talált egymásra a trió.

A farksoknál töltött idők után jött a Dignitas, ahol irányítóként karrigan is megérkezett a csapathoz, majd 2015 során, a TSM színeiben öt alkalommal győzedelmeskedtek különböző LAN döntőkön. Xyp9x az összes Major tornán részt vett karrierje során, ott voltak a negyeddöntőkben rendszeresen, már 2016-ban az újdonsült Astralis-szal is ostromolták a csúcsokat gla1ve irányításával, azonban az első Major győzelmét a 2017-es atlantai ELEAGUE Major diadal jelentette. Két hónap múlva pedig megszerezte első, és egyetlen MVP címét az IEM Katowice 2017 tornán, ahol a 13 darab 1vX szituációból került ki győztesen.

A 2019-es év sikerekben gazdag volt Xyp9x számára is, 16 LAN alatt mindössze egyszer került 5%-al az átlag rating alá. Az impozáns listához nem is igazán kell különösebb komment.

Amiért Xyp9x a világ egyik legjobb játékosa 2019-ben is, az a 74.9% KAST ráta, az egyik legalacsonyabb, 0,58 halál/kör arány, az egyik legjobb utility sebzés, és a 66 győztes 1vX clutch helyzet végett lett.

Még a statisztikai adatokból is jól látszik, hogy hol, miben egészítik ki egymást az Astralis játékosai. Xyp9x remekül oldja meg a feladatát, nem neki kell mindíg a legtöbb fraget szállítania, de még így is a világ egyik legjobbja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!