Az új Cloud9 már most többet ért el, mint az előző felállás hónapok alatt

Az új Cloud9 már most többet ért el, mint az előző felállás hónapok alatt

Az új Cloud9 már biztosan ott lesz Katowicében.

Két éve ilyenkor még nem hittem volna, hogy valaha annak örülünk majd, hogy a Cloud9 megnyert egy selejtezőt. Pedig ma ez a helyzet, a hosszú hónapok, sokkal inkább már évek óta hanyatló Cloud9 végre eredményt tudott elérni, pár napja igazolt, új csapatával.

Miután teljesen széthullott a daps-féle felállás is, a C9 a volt ATK csapatát szemelte ki magának, ma pedig már magáénak is tudhatja a Sonic, JT, floppy, motm, oSee ötöst, akik bár koránt sem voltak ismeretlenek az amerikai mezőny másodosztályában, a legnagyobbak ellen eddig még nem tudtak bizonyítani.

Egészen ma hajnalig, hiszen az új Cloud9 megnyerte az IEM Katowice -észak-amerikai zárt selejtezőjét, ráadásul olyan csapatok ellen, mint a Complexity, az INTZ és az MIBR. Gyakorlatilag az egész csapat remekelt, még JT is, akinek irányítóként nem kisebb feladata volt, minthogy egyben tartsa és koordinálja társait, még olyan játékosokkal szemben is, mint FalleN vagy TACO. Ilyen eredményt nem tudott elérni szinte egyik korábbi C9 felállás sem, amit az utóbbi másfél évben láthattunk.

Ezzel szinte párhuzamosan, meglettek az EU kvali első továbbjutói is. A G2 és a FaZe zsebelte be az első két továbbjutást érő helyet, az ENCE, a MAD Lions, az AGO és az Illuminar pedig még ma küzd meg az utolsó IEM Katowice beülőért. Hozzá kell tennem, sem a G2, sem a FaZe nem tudott kellően meggyőző játékot mutatni, már ami a felső ági elődöntőket illeti.

Voltak szép megmozdulásaik és persze összességében ellenfelük fölé tudtak kerekedni, de Katowicében, ahol már olyan csapatok ellen kell majd játszaniuk, mint az Astralis, a mousesports vagy a fnatic, sokkal többet kell majd mutatnia a hónapok óta önmagukat kereső csapatoknak.

Az IEM Katowice bár most nem számít majd Majornek, február 25. és március 1. között kerül majd megrendezésre, a világ legjobb csapatainak részvételével.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!