Life is Strange 2 Episode 5 - Végjáték

Life is Strange 2 Episode 5 - Végjáték

A farkastestvérek utolsó kalandjukra indultak.

Ezúttal is megdolgoztatta a Dontnod csapata a könnycsatornákat, de a katarzis élménye pillanatok alatt egy múlandó emlékké halványul. Hiába a Diaz testvérek embert próbáló viszontagságai, nem áll össze a kép. Minden játékos másként élte meg az utolsó jeleneteket, ezért nem lehet teljesen objektíven bemutatni azt, hogy mit is kaptunk a Life is Strange 2 Wolves alcímet viselő záró epizódjától.

Az események szálát 7 héttel a Heaven Pointban történt események után vesszük fel. Arizona közepén, egy a világtól elvonult kommuna hétköznapjaiba csöppenünk bele, ahol Karennel együtt bujkálunk az igazságszolgáltatás elől. Viszonylag kevés párbeszédben lesz részünk a különleges lakókkal, a felfedezés során deríthetünk fényt apróbb részletekre, amik segítenek az emberek viselkedésének megértésében. A legizgalmasabb beszélgetés során kiderül, hogy egy régi ismerős is elmenekült a városi nyüzsgés elől, ami megmelengetheti minden Life is Strange rajongó lelkét.

A játék lassan pörög fel, de utána egy pillanatra sem engedi, hogy levegőhöz jussunk. Egyik katasztrofális helyzetből percek alatt csöppenünk a másikba, miközben próbáljuk egyengetni öcsénk és saját utunkat Mexikóba. A viszontagságos út során megvillantja nekünk a francia fejlesztőcsapat, hogy ők milyen módon értelmezik az amerikai lokálpatriotizmust és röviden betekintést nyerhetünk a gyermeki elme különös működésébe, amikor először találkoznak két csókolózó férfival. Ezek azok a jelenetek, amik túlságosan rövidek és elnagyoltak ahhoz, hogy valóban társadalomkritikaként állítsuk be őket. A felszín kapargatása lehet, hogy kitölti a játékidőt, de ürességet hagy mindenkiben, aki szeretne kicsit jobban elmélyülni ezekben a témákban.

Az utolsó félórában végül minden a nyakunkba, azaz Sean és Daniel nyakába zúdul és játékos legyen a talpán, aki helyesen képes dönteni ezekben a helyzetekben. Az utolsó képkockákkal megpróbálta a Dontnod a lehetetlent, de nem sikerült felnőnie az első részhez. 

Nehéz spoilermentesen átadni egy olyan játék lényegét, amit szinte csak és kizárólag a története mozdít előre. Aki vevő arra, hogy hosszú perceken keresztül kóboroljon a sivatagban, hogy meghallgasson egy dalt, miközben lepihen az árnyékban, azoknak továbbra is kötelezően ajánlott a Life is Strange számozott folytatása. Ha vissza kell tekintenünk évekkel később arra, hogy mit is adott nekünk a játék, akkor valószínű nehéz helyzetben lennénk, de ha eddig kitartottatok az úton, akkor semmiképp se hagyjátok ki a záró epizódot, ami talán az egész LiS 2 legjobbja lett. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!