Legjobb streaming perifériák, amikkel belevághatsz a tartalomgyártásba

Legjobb streaming perifériák, amikkel belevághatsz a tartalomgyártásba

A megfelelő hardverek elengedhetetlen részei a legjobb közvetítéseknek. Ezeket a streaming perifériákat szerezd be!

Az elmúlt években rohamos növekedésnek indult a streaming szolgáltatás, mint a szórakoztató ipar legújabb ágazata. A webkamerába beszélő tartalomgyártók óriási összegeket zsebelnek be, miközben főznek, játszanak vagy elmennek egyet kirándulni. A Twitchen, Mixeren, Youtube-on és Facebookon mindenki számára nyitottak a lehetőségek, hogy ő legyen a következő Ninja / Pokimane / DrDisrespect. A siker receptjét nem kell feltétlen a legdrágább webkamerákban és mikrofonokban keresni, ahogy a zöld háttér sem elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki sikeres streamerré váljon. Összegyűjtöttük a két legfontosabb kiegészítő, a webkamerák és mikrofonok közül azokat, amelyek tökéletes szolgálatot tehetnek a közvetítések során.

Legjobb streaming webkamerák

Logitech C920 HD Pro

Nem meglepő, hogy ha ár/érték arányban a legjobb vételt keressük, akkor a Logitech kamerájával kell kezdenünk a sort. Az aprócska perifériát könnyedén felhelyezhetjük a monitor tetejére, de akár le is támaszthatjuk az asztalunkra, ha szeretnénk, hogy "Forsen-szögből" vegyen minket a kütyü. A 920 HD Pro 90 fokos szögben képes, full HD / 30 FPS-sel felvenni a képet, aminek minőségére nem igazán lehet panaszunk. Az automatikus élességállítás ebben a kategóriában a jobbak közé tartozik, ahogy a képminőség is. Elég jól kezeli a Logitech kamerája azokat a helyzeteket is, ha nincs elég fényforrás a szobában. 

Ár: 19 990 Ft-tól

Logitech BRIO

Akinek fontos a 4K-s felbontás, annak mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, de a Logitech BRIO meghálálja a bizalmat. Nagyszerű képminőséget és HDR támogatást kapunk a pénzünkért, sőt még 5X digitális zoomot is építettek az apró egységbe. Full HD-ben képes 60 FPS-sel rögzíteni, ami szintén emeli a streamelt közvetítések minőségét. Ha eltekintünk attól, hogy az autofókusz néha bemondja az unalmast és attól, hogy a 4K-s streamelés egyelőre még gyerekcipőben jár, akkor kifejezetten ajánlott vételnek számít a BRIO.

Ár: 52 190 Ft-tól 

Microsoft LifeCam HD-3000

Ha nincs szükség a Full HD-re, akkor ez a webkamera minden igényt kiszolgál. Olcsó, könnyedén használható és elég jó képet biztosít ahhoz, hogy ne érezzük úgy, hogy budget terméket vásároltunk. A 720p kategóriától ennél többet nem is kell elvárni, kezdő streamereknek tökéletes választás lehet.

Ár: 8190 Ft-tól

Legjobb streaming mikrofonok

Blue Yeti X

Alig pár hónapja jelent meg a Blue Yeti újdonsága, de már most az egyik legjobb streaming mikrofonként beszélhetünk róla. Sajnos csak MicroUSB-vel lehet csatlakoztatni az eszközünkhöz, cserében tökéletes hangzást biztosít. A Nano és Yeti hibrid mutációjaként megálmodott Yeti X megtartotta két elődjének legjobb tulajdonságait, sőt további innovációkkal bővült az eszköz. A legnagyobb újdonság a Blue Voice program, amivel egyedi szűrők segítségével beállíthatjuk, hogy pont úgy szóljon a hangunk a nézők hangszóróiban, ahogy azt mi megálmodtuk. A LED előoldali panel csak hab a tortán. Reméljük hamarosan Magyarországon is forgalomba kerül majd a mikrofon, addig külföldről van lehetőségünk beszerezni.

Ár: 190 dollártól (60-65 000 forinttól)

Blue Yeti Nano

Könnyed használat és letisztult dizájn jellemzi a Yeti Nanot, ami már több mint egy éve sokak kedvence. A miniatürizált Blue Yeti nagyszerű minőségben képes rögzíteni a hangot, emellett egyszerűen mozgatható apró termete és kis tömege miatt. Ha komolyabban szeretnénk foglalkozni a streaminggel, akkor kezdőmikrofonnak tökéletesen elegendő lesz a Nano.

Ár: 41 890 Ft-tól

Zalman ZM-Mic1

Gondoltunk azokra is, akiknek szűkösebb a keret, de szeretnének túllépni a laptop / olcsóbb fejhallgató beépített mikrofonján. A Zalman jackcsatlakozós mikrofonja fillérekért beszerezhető, de már képes olyan hangminőséget produkálni, ami elegendő ahhoz, hogy a nézőink ne arról beszélgessenek az adások alatt, hogy milyen katasztrofális a mikrofonunk. Kompromisszumokat kell kötni a ZM-Mic1-gyel, de ha ezeken túllendültünk akkor már bele is kezdhetünk az adásba. Figyelni kell arra, hogy elég halk a készülék és szereti kiemelni a háttérben hallható zajokat is. Egy csendesebb szobában, ahol nem zavarunk senkit azzal, ha esetleg az átlagosnál hangosabban beszélünk, ennél többre nincs szüksége egy kezdőnek. 

Ár: 1600 Ft-tól

Ahogy azt már megszokhattuk a digitális világban, általában a drágább dolgok jobbak is. Ez nincs másképp a webkamerák és mikrofonok esetében sem, azonban nem feltétlen attól lesz erős nézői bázisunk, hogy milliókat költünk a perifériákra. A hangsúly úgyis magán a streameren és a közvetített tartalmon van, amihez csak hozzáadnak plusz értéket a kiegészítők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!