2019 LEGJOBB CS:GO JÁTÉKOSAI - NiKo (11.)

2019 LEGJOBB CS:GO JÁTÉKOSAI - NiKo (11.)

Nem túlzás azt állítani, hogy 2019-ben csak neki köszönhettük, hogy egyben maradt a FaZe.

2018-ban a harmadik legjobb játékosnak számított a bosnyák fenegyerek. Ehhez képest a 11. hely visszalépésnek tűnhet, de akik követik csapatának a pályafutását azok jól tudják, mennyire viharos volt 2019 számukra. Beugrók, rövid életű tagságok (Xizt, AdreN, neo) jellemezték az együttest, NiKo-nak pedig több szerepben is helyt kellett állnia. Úgy is mondhatnánk, hogy ő tartotta össze a csapatot, míg végül megérkezett coldzera és broky, akik viszonylag hamar beilleszkedtek, így végre elindultak a fejlődés rögös útján. No, de lássuk hogy mit produkált NiKo a tavalyi évben!

Több fontos statisztikában is a világ 10 legjobbja között van NiKo. Ilyen a multikillek aránya, ami közel 20 százalékban teljesül, tehát NiKo 5-ből legalább 1 esetben úgy száll ki egy körből, vagy nyeri azt meg, hogy egynél többet is tud lőni. A körönkénti sebzése kiemelkedő, ahogy az átlagos gyilkossági aránya is egy körben. Ránézve a statisztikára ez nem tűnik soknak, de gondoljunk csak bele, hogy az év nagyobb részében mindezt irányítóként tette meg.

Az ESL One New York volt az egyetlen igazán rossz versenye NiKo-nak, amiről ő is úgy nyilatkozott, hogy történelmi mélyponton voltak, de tudták, hogy új igazolásokkal (coldzera, broky) még nem várhattak túl sokat maguktól. A türelemnek meg lett az eredménye, ugyanis rögtön a következő versenyükön, Koppenhágában már bajnokok lettek, méghozzá úgy, hogy MVP címet szerzett NiKo.

2020 jól indul a csapatnak, ugyanis sikerrel kvalifikálták magukat az IEM Katowce döntőjébe, ami február végén kerül megrendezésre. Sőt, ennél már hamarabb, a Blast Pro Spring Series január 31-én induló bajnokságán is részt vesznek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!