Ezért nem lehet megvásárolni Steamen a GTA IV-et

Ezért nem lehet megvásárolni Steamen a GTA IV-et

Nem kell többet találgatni, reagált a Rockstar Games a furcsa helyzetre.

Egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált a Steamen a Grand Theft Auto IV. Többen rögtön találgatni kezdtek, hogy ez már biztosan annak az előjele, hogy hamarosan pontos részleteket tudhatunk meg a legújabb Rockstar játékról, a GTA VI-ról. Sajnos utóbbi címről továbbra sincs semmi konkrétum, azonban a Rockstar Games tiszta vizet öntött a pohárba és elmagyarázta, hogy miért nem lehet már megvásárolni Steamen a 2008-as videojátékot. 

A furcsa anomália hátterében az áll, hogy a játék eredetileg Games for Windows Live-ra készült, ahogy még nagyon sok program abban az időben. A 2K, Capcom, Bandai Namco és a Codemasters is megpróbálkozott azzal, hogy a GFWL segítségével törnek majd be a piacra, de gyorsan belátták, hogy nincs értelme erőltetni ezt az platformot. Már évekkel ezelőtt megszüntettek minden kapcsolatot a GFWL-lel, a Rockstar azonban továbbra is kitartott mellette és ennek a játékosok fizették meg az árát. A Microsoft nem támogatja többé a GFWL-t, ezért nem is generálnak a továbbiakban kulcsokat, így nincs lehetőség az értékesítésre, ezért került le Steamről a GTA IV.

Remélhetőleg a problémát gyorsan orvosolja a Rockstar Games és teljes Steam támogatással együtt térhet vissza a legendás sorozat hiányzó láncszeme, ami több Guiness Világrekordot is megdöntött a maga idejében.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!