Viszlát Major Legenda státusz, jön a Valve rangrendszere

Az őszi Major tornára már az új rendszer szerint jutnak be a csapatok.

Levélben értesített a Valve a Counter-Strike prominens rendezvényszervezőit, hogy megváltoztatják a Majot tornák meghívásos rendszerét. Mostantól a közvetlen invitáció helyett - a TOP8-ban végzett csapatoknak járt - rangrendszert fog dönteni a helyekről. A tavaszi Rio Major, illetve két másik új rendezvény már ebbe a rendszerbe fog tartozni, így az őszi tornán a helyezéseik szerinti 16 legjobb csapat kap meghívást. Emellett természetesen megtartják a Minorokból bejutott 8 csapathelyet is.

A plusz két versenynek, hasonlóan az eddig megszokott rendszerekhez lesznek online selejtezőik, s végül egy minimum 8 csapatos LAN döntővel végződik. A pénzdíjazás pedig versenyenként 250 ezer dollár lesz.

A múltban több alkalommal előfordult, hogy a korábban Legendás státuszt elért csapatok könnyedén kiestek a következő tornáról. Mostantól a megjelölt rendezvényen nyújtott helyezés, rang alapján alakulnak a meghívások a Major tornákra, ami azt jelenti, biztosan erősebb lesz a mezőny is.

A Major tornák formátuma nem sokat változott az elmúlt években: A legjobb 8 bekerült a Legendák közé, akik automatikus meghívást kaptak a következő eseményre. 2015-ben hozták be a Kihívók meghívását is az úgynevezett Főselejtezőre, illetve a Minor tornákat is, így már 24 csapat küzdött az 1 milliós összdíjazásért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 


Kövess Minket!