Hirdetés

Videojátékok a filmes világban: ezeket nézzük két meccs között

A gamer közösséget egyre gyakrabban szolgálják ki a film- és sorozatgyártók. Összegyűjtöttük, hogy 2020-ban milyen videojáték adaptációk készülnek!

Hirdetés

Bizonyára sokan emlékszünk még a 2016-os Warcraft film csúfos bukására, ami hiába volt egy nagyszerű és ambiciózus ötlet, a kivitelezés miatt megbukott a rajongóknál, akik hozzászoktak ahhoz, hogy a Blizzard cinematicok a műfaj legjobbjai közé sorolhatóak. Boldogan emlékezhetünk azonban vissza a Ready Player One-ra, a Wreck-It Ralphra, sőt akár a Detective Pikachura is (de megemlíthetjük még az Assassin's Creedet és a Tomb Raidert is), amik a gamer közösséget képesek voltak leültetni a moziszékekbe. A jól megírt karaktereket, a videojátékokból ismerős helyszíneket és a 1,5-2 órás játékidőbe belesűrített, de mégis összefüggő és egész történetet a közönség meghálálja. Nézzük meg, hogy 2020-ban milyen filmek és sorozatok mellett ropogtathatjuk a popcornt!

Witcher (Netflix, sorozat)

Ríviai Geralt kalandjainak első évada már 2019 végén megjelent, de érdemes ezzel indítani a 2020-as esztendőt is, mivel a fantasy műfaj iránt érdeklődők számára jelenleg nincs népszerűbb választás. Főleg azok élvezhetik igazán a Vaják sorozat első évadát, akik a könyveket is olvasták, de akkor sem kell aggódni, ha csak a Witcher 3: Wild Hunt fordult meg a kezeink között, a karakterek és a helyszínek, így is ismerősek lesznek. Sokan kritizálták a castingot, de ha túllendülünk azon, hogy milyen haja és bőrszíne van a fontosabb karaktereknek, akkor jól szórakozunk a nyolc rész alatt. Miután végeztünk az évaddal, egyetlen dologra kell odafigyelni: minél messzebbre kerüljük el a "Toss a Coin to your Witcher" slágert, mert garantáltan napokig nem megy ki a fejünkből Jaskier dala.

Sonic the Hedgehog (2020. február 14., mozifilm)

Az első teaser trailer megjelenése után hatalmas lavina zúdult a készítőkre, mivel a világ leghíresebb kék sünje rémisztően nézett ki. 2019 novemberéről áttolták a premiert 2020. február 14-ére, hogy a felszabadult három hónapban dollármilliókat és munkaórákat nem kímélve újrarajzolják Sonic karakterét. A projekt sikerrel járt az új videók alapján, ezért semmi sem állhat Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey) útjába, hogy felkoncolja Mr. Needlemouse-t.

Monster Hunter (2020. szeptember 4., mozifilm)

Hosszú hónapok óta nem hallottunk a Monster Hunter World filmadaptációjáról, de ha igazak a pletykák, akkor 2020 őszén már mozikba kerülhet a Milla Jovovich és Tony Jaa főszereplésével készült film. A rendezői székbe az a Palul W.S. Anderson ült, aki 1995-ben elhozta nekünk a Mortal Kombatot, a "B kategóriás" filmek egyik koronázatlan királyát. A hivatalos szinapszis szerint ENSZ katonák zuhannak bele egy portálba, ami egy párhuzamos világba vezeti őket. Ebben a különös univerzumban hatalmas szörnyek próbálják eltaposni a Vadászokat, akik kevesen vannak ahhoz, hogy megakadályozzák a szörnyeket abban, hogy a portálon keresztül a Földre jussanak. Így a katonáknak és a Vadászoknak a közös cél mentén kell egységet formálniuk, hogy megakadályozzák a katasztrófát.

Uncharted (2020 vége, mozifilm)

Már 2007-ben elkezdődött a Naughty Dog sikerjátékának filmes adaptációjának előkészítése, de még egy évtizeddel később sem tudjuk biztosra kijelenteni, hogy biztosan elkészül a sokak által várt kalandfilm. Tom Holland megerősítette, hogy a fiatal Drake szerepében őt láthatjuk majd a vásznon, ahogy azt is lehet már tudni, hogy Chris Pratt tűnik majd fel az oldalán Sullyként. Nathan Drake karakterét Mark Wahlberg játssza majd, sztárokból tehát nem lesz hiány. Ami aggodalomra adhat okot, hogy a projektet valószínű elátkozták, mivel már a hatodik rendező szállt ki a forgatásokból. Hogy Travis Knight után ki lesz majd a következő, aki megpróbálkozik a lehetetlennel, azt egyelőre senki sem tudja, de a Sony Pictures lassan elgondolkodhatna azon, hogy talán jobb lenne elengedni az Uncharted kezét.

Arcane (2020?, sorozat)

Nem csak a League of Legends rajongóinak készül a Riot Games első animációs sorozata, az Arcane, hanem azok számára is, akik szeretnek elrugaszkodni a földtől, hogy új világokat fedezzenek fel. A sorozat ként főszereplője nem lesz más, mint Vi és Jinx, akiknek az eredettörténetét ismerhetjük meg.

Free Guy (2020. július 2., mozifilm)

Ryan Reynolds ráeszmél arra, hogy ő csak egy NPC karakter, a GTA ihlette brutális és véres akciójátékban. Már ennyiből tudhatjuk, hogy őrületesen szórakoztató filmmel lesz dolgunk, csak győzzük kivárni azt a néhány hónapot, ami a premierig még hátra van. Két robbanás között Taika Waititi csatlakozik Reynoldshoz, hogy együtt megdolgoztassák a nevetőizmainkat. 

És mi vár ránk 2020 után? A következő oldalon erre is választ kaptok!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?