Videojátékok a filmes világban: ezeket nézzük két meccs között

A gamer közösséget egyre gyakrabban szolgálják ki a film- és sorozatgyártók. Összegyűjtöttük, hogy 2020-ban milyen videojáték adaptációk készülnek!

Bizonyára sokan emlékszünk még a 2016-os Warcraft film csúfos bukására, ami hiába volt egy nagyszerű és ambiciózus ötlet, a kivitelezés miatt megbukott a rajongóknál, akik hozzászoktak ahhoz, hogy a Blizzard cinematicok a műfaj legjobbjai közé sorolhatóak. Boldogan emlékezhetünk azonban vissza a Ready Player One-ra, a Wreck-It Ralphra, sőt akár a Detective Pikachura is (de megemlíthetjük még az Assassin's Creedet és a Tomb Raidert is), amik a gamer közösséget képesek voltak leültetni a moziszékekbe. A jól megírt karaktereket, a videojátékokból ismerős helyszíneket és a 1,5-2 órás játékidőbe belesűrített, de mégis összefüggő és egész történetet a közönség meghálálja. Nézzük meg, hogy 2020-ban milyen filmek és sorozatok mellett ropogtathatjuk a popcornt!

Witcher (Netflix, sorozat)

Ríviai Geralt kalandjainak első évada már 2019 végén megjelent, de érdemes ezzel indítani a 2020-as esztendőt is, mivel a fantasy műfaj iránt érdeklődők számára jelenleg nincs népszerűbb választás. Főleg azok élvezhetik igazán a Vaják sorozat első évadát, akik a könyveket is olvasták, de akkor sem kell aggódni, ha csak a Witcher 3: Wild Hunt fordult meg a kezeink között, a karakterek és a helyszínek, így is ismerősek lesznek. Sokan kritizálták a castingot, de ha túllendülünk azon, hogy milyen haja és bőrszíne van a fontosabb karaktereknek, akkor jól szórakozunk a nyolc rész alatt. Miután végeztünk az évaddal, egyetlen dologra kell odafigyelni: minél messzebbre kerüljük el a "Toss a Coin to your Witcher" slágert, mert garantáltan napokig nem megy ki a fejünkből Jaskier dala.

Sonic the Hedgehog (2020. február 14., mozifilm)

Az első teaser trailer megjelenése után hatalmas lavina zúdult a készítőkre, mivel a világ leghíresebb kék sünje rémisztően nézett ki. 2019 novemberéről áttolták a premiert 2020. február 14-ére, hogy a felszabadult három hónapban dollármilliókat és munkaórákat nem kímélve újrarajzolják Sonic karakterét. A projekt sikerrel járt az új videók alapján, ezért semmi sem állhat Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey) útjába, hogy felkoncolja Mr. Needlemouse-t.

Monster Hunter (2020. szeptember 4., mozifilm)

Hosszú hónapok óta nem hallottunk a Monster Hunter World filmadaptációjáról, de ha igazak a pletykák, akkor 2020 őszén már mozikba kerülhet a Milla Jovovich és Tony Jaa főszereplésével készült film. A rendezői székbe az a Palul W.S. Anderson ült, aki 1995-ben elhozta nekünk a Mortal Kombatot, a "B kategóriás" filmek egyik koronázatlan királyát. A hivatalos szinapszis szerint ENSZ katonák zuhannak bele egy portálba, ami egy párhuzamos világba vezeti őket. Ebben a különös univerzumban hatalmas szörnyek próbálják eltaposni a Vadászokat, akik kevesen vannak ahhoz, hogy megakadályozzák a szörnyeket abban, hogy a portálon keresztül a Földre jussanak. Így a katonáknak és a Vadászoknak a közös cél mentén kell egységet formálniuk, hogy megakadályozzák a katasztrófát.

Uncharted (2020 vége, mozifilm)

Már 2007-ben elkezdődött a Naughty Dog sikerjátékának filmes adaptációjának előkészítése, de még egy évtizeddel később sem tudjuk biztosra kijelenteni, hogy biztosan elkészül a sokak által várt kalandfilm. Tom Holland megerősítette, hogy a fiatal Drake szerepében őt láthatjuk majd a vásznon, ahogy azt is lehet már tudni, hogy Chris Pratt tűnik majd fel az oldalán Sullyként. Nathan Drake karakterét Mark Wahlberg játssza majd, sztárokból tehát nem lesz hiány. Ami aggodalomra adhat okot, hogy a projektet valószínű elátkozták, mivel már a hatodik rendező szállt ki a forgatásokból. Hogy Travis Knight után ki lesz majd a következő, aki megpróbálkozik a lehetetlennel, azt egyelőre senki sem tudja, de a Sony Pictures lassan elgondolkodhatna azon, hogy talán jobb lenne elengedni az Uncharted kezét.

Arcane (2020?, sorozat)

Nem csak a League of Legends rajongóinak készül a Riot Games első animációs sorozata, az Arcane, hanem azok számára is, akik szeretnek elrugaszkodni a földtől, hogy új világokat fedezzenek fel. A sorozat ként főszereplője nem lesz más, mint Vi és Jinx, akiknek az eredettörténetét ismerhetjük meg.

Free Guy (2020. július 2., mozifilm)

Ryan Reynolds ráeszmél arra, hogy ő csak egy NPC karakter, a GTA ihlette brutális és véres akciójátékban. Már ennyiből tudhatjuk, hogy őrületesen szórakoztató filmmel lesz dolgunk, csak győzzük kivárni azt a néhány hónapot, ami a premierig még hátra van. Két robbanás között Taika Waititi csatlakozik Reynoldshoz, hogy együtt megdolgoztassák a nevetőizmainkat. 

És mi vár ránk 2020 után? A következő oldalon erre is választ kaptok!

Legjobb tudomásunk szerint ezekre a filmekre (és sorozatra) számíthatunk 2020-ban, de akár a semmiből is érkezhetnek új címek, akár a mozivásznakra, akár a streaming oldalakra. Lélekben már készülhetünk akár 2021-re is, mivel ebben az évben biztosan megkapjuk a Witcher sorozat második évadát, ugyanis Lauren Schmidt Redditen megerősítette, hogy sajnos legalább egy évnek el kell telnie a Vaják két évada között. Henry Cavill, Anya Chalotra és Freya Allan biztosan visszatér majd, de garantáltan érkeznek majd új karakterek, akik a könyvsorozat első köteteiben jutnak kisebb-nagyobb szerephez.

Ugyancsak 2021-ben jön az Alica Vikanderrel fémjelzett Tomb Raider sorozat számozott folytatása, ami a 2016-os Rise of the Tomb Raider videojátékhoz nyúlik vissza. Az első részre igazán nem lehetett panaszunk, mivel hűen adta vissza Lara Croft kalandjait, akit sem az elemek, sem az ellenséges katonák nem kíméltek. Egy pörgős akció-kalandfilmre számíthatunk erős női főszereplővel és bőven lesz még időnk kipörgetni újra a játékokat a 2021. március 19-i premierig.

Videojáték adaptációkból sosem elég, de az olyan címek, mint a Call of Duty, a Last of Us és a Watch Dogs egyelőre még csak a pletykák szintjén keringenek Hollywoodban. Ha mégis kéne egy olyan játékot keresni, amiből szinte biztosra vehető, hogy elkészül a film, akkor a Minecraftot említhetjük. A Minecraft: The Movie egy különös csapat kalandjairól szól majd, akik az építőkockákból felépített Overworldöt igyekeznek megmenteni az Ender Dragon pusztításától. Allison Scroeder forgatókönyve 2022. március 4-én kelhet életre a mozivásznakon.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.