Hirdetés

Már az otthonunkat is RGB fényárban úsztathatjuk egy új lámpának köszönhetően!

Olyan megoldást mutatott be az iBuyPower, amivel a szobánk falára erősített fényeket szinkronba hozhatjuk a számítógépünkkel, egészen elképesztő látványt varázsolva otthonunkba.

Hirdetés

Ez egy érdekes téma, mivel sokan nagyon szeretik a PC különböző hardverein vagy perifériáin a sokszínű világításokat, míg mások nem kifejezetten rajonganak értük. Egy ideje viszont egyre több alkatrészre pakolnak RGB fényezést, ha szeretnénk ha nem. Most pedig ezt még egy módon tudták fokozni, ugyanis a falakra szerelhető lámpák formájában tehetjük még élvezetessé szobánkat, illetve lakásunkat.

Az iBuyPower már egy ideje ismert a high-end PC-k összeállításáról, egy merész húzással pedig most beléptek a fények világába is. A saját kialakítású, valamint programozható lámpáikkal igyekeznek meghódítani a vásárlók szívét, és ha kinyitjuk a tárcánkat emiatt, akkor egy szett 149-től egészen 299 dolláros áron vihető haza. A pénzünkért cserébe egy egyedi dizájnnal kialakított, tulajdonképpeni ledsort kapunk, mivel ezekben a lámpákban 60 db címezhető LED található, de a világításon kívül animált RGB effektusok létrehozását is lehetővé teszik. Vezérelhetjük őket okostelefonnal vagy az asztali számítógép alkalmazásával egyaránt.

Ha a Windowsban futtatott programot használjuk, akkor engedélyezhetjük, hogy a lámpák színe a képernyő tartalmának függvényében változzon időről időre. Az iBuyPower CES 2020 csomagjával demonstrálta a cég miként is működik egy ilyen rendszer, három lámpát helyeztek el egy tv köré és mögé, majd bemutatták hogyan változnak a színei a képernyőn látott tartalom hatására. Tehát egy játék esetében, aminek a jobb oldalán vizet látunk, míg a bal oldalán tűz lobog, akkor a lámpák ezekhez a színekhez idomulnak. Az elején persze ez csak akkor működik, ha a rendszert PC-hez csatlakoztatjuk.

Van egy másik megoldás is, a mobil applikáció kézhezvételét követően máris mi irányítunk. Egy telefon vagy tablet segítségével bármilyen színt be tudunk állítani, és ha több lámpánk van, akkor mindegyiket a saját szájízünk szerint módosíthatjuk. Extraként akár a fényt még "animálhatjuk" is, melynek hatására olyan mintha mozognának a fények a szobánkban.

A végére egy kis száraz információ, a térben ovális formát öltő alkotások 600 x 100 x 30 mm méretekkel rendelkeznek, melyeknek a hátán található egy tartó, ezért könnyedén felszerelhetjük őket a falakra. Az iBuyPower megosztotta azt is, hogy szeretnék a jövőben más méretben és alakzatban is piacra dobni ezeket a világítótesteket. Ugyanilyen megoldást tartalmaznak a cégnél találhat plafonon elhelyezett téglalap alakú lámpáik vannak, azonban ezek nem lesznek elérhetőek, mivel a legtöbb ember számára nehéz tápkábelt a mennyezetbe szerelni és onnan futtatni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Komojtalan 1 hónapja
  Ez a 40 évvel ezelőtt Ukrajnából behozott "TV színesítőre" emlékeztet: A fekete-fehér TV elé kellett rakni az üveget amelynek az alja zöld a teteje kék volt és már kész is volt a színes TV .
  0 0 Válasz
  • TZeus 1 hónapja Komojtalan
   latod, hogy 40 ev alatt hova fejlodott a vilag, most mar nem uveg, hanem kulon lampa van, hogy villogjon a fal:D egyebkent neked bejonnek az rgb fenyek, legyen szo ilyen megoldasrol vagy a hardvereken?
   0 0 Válasz
   • Komojtalan 1 hónapja TZeus
    Semleges vagyok, ha olcsón van akkor jó, de sokkal több pénzt nem áldoznék rá.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?