A Google Stadia 2020-as tervei 120 játékot és nem kevés exkluzív címet ígérnek!

A Google gaming felhő szolgáltatása, a Stadia keveset hallatott magáról mostanában, idénre viszont nagyon komoly kínálatot ígérnek, köztük 10 exkluzív címmel.

A Google elmondása szerint 2020-ban több, mint 120 játékot tesznek elérhetővé a Stadia gaming felhő-szolgáltatásába, és már az év első felében 10 exkluzív címet mutatnak be a rajongóknak. Ez egy elég hatalmas ugrás a jelenleg elérhető 26 játékhoz, amiből csak egy exkluzív, és ne feledjük már több, mint 1 éve indult el ez a szolgáltatás, így kíváncsiak leszünk mit tudnak valóra váltani az ígéreteikből. Korábban a Google kifejezetten csa négy játékot hagyott jóvá erre az esztendőre, tehát erre a hírre nagyon is szükség volt, hogy tudatosítsák a rajongókban sokkal több játékra van kilátás a jövőben.

A Google továbbá azt is bejelentette, hogy a következő három hónapban további frissítéseket eszközölnek a Stadia kapcsán, beleértve a 4K-s játéklehetőséget az interneten, de az Android telefonok támogatása (jelenleg csak a Google Pixels-en érhető el), valamint a vezeték nélküli játék Stadia vezérlőn keresztül (jelenleg csak kábeles csatlakozással működik) is megoldható lesz. További "[Google] segédfunkciók” beépítése is folyamatban van, ha a Stadiát egy böngésző segítségével használják és azon keresztül játszanak.

Arra a kérdésre, hogy a szolgáltatás elég erős lesz-e, és így az exkluzív játékokat képes lehet-e bárki pusztán böngészőből játszani, a cég októberben azt választ adta, hogy néhány first-party stúdiót építenek fel ezen ötlet valóra váltása érdekében.

Valószínűleg nem szabad túl izgatottak lennünk a 4K miatt, mivel egy internetes bemutatóban már láttuk, hogy a Stadia-ban lévő 4K-s felbontás nem feltétlenül jelenti a valódi 4K-t. A stream ne aggódjunk, hozza ezt a részletességet, de néhány játék, például a Destiny 2, sokkal alacsonyabb, mindössze csak 1080p-s felbontással futott. Hozzáteszem a 4K-s adatfolyamú stream beszerzéséhez havi díjat kell fizetnünk, mert csak a Stadia Pro garantálja ezt a pluszt a felhasználóknak, szemben azzal a díjszabással, amelyet a Google megígért, korábban arról regéltek, hogy csak a játékokért kell perkálnunk. Ennek ellenére gyaníthatóan a Google „4K” minden bizonnyal magasabb színvonalú lesz, mint a Google „1080p” szintje, így például a Destiny 2-höz hasonló játékoknak élesebb képet ad majd a neten.

Hamarosan bárki csatlakoztathatja majd a Stadia kontrollert vezeték nélkül is, és így csapathatjuk a játékokat neten, viszont még mindig hallgatnak a mobilos vonalról, mert ilyen eszköznél egyelőre nem tudunk vele semmit kezdeni. Talán ennek bejelentése sincs már olyan messze. Azért van egy kis vicces része is a dolognak, mivel a Sony DualShock 4 és a Bluetooth kombatibilis Xbox One gamepad már működik ezzel a szolgáltatással.

Van sajnos még sok hiányzó puzzle darabkája a Stadia indulása óta elhangzott ígéreteknek, még egy ilyen bejelentés után is. Egyelőre nem említettek meg arról semmit, hogy van-e ingyenes része a szolgáltatásnak, márpedig voltak erre utaló jelek. A sokakat foglalkoztató iOS támogatásról sem rántották le a leplet, és talán rossz hírnek hangozhat, de lehet nem érkezik iPhone és iPad termékre ez a szolgáltatás a következő hónapokban.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.