Taric mid és Yi jungle: lazán odatették a 95 %-os győzelmi arányt

Őrületes számokat hozott össze két lelkes idéző.

2018-at írtunk, amikor az "aranytölcsér taktika" alapjaiban változtatta meg a League of Legends világát. Először a kompetitív mérkőzéseken, majd Solo/Duo Queue-ban jelentek meg az ADC-k, amik Smite-tal farmolják a dzsungeles szörnyeket. Önmagában egy ilyen lövész nem sokat ér, ezért kell mellé egy mides support hős, aki odaadja az ösvényes farmot  és tankol neki, ha szüksége van rá. Ez a módszer annyira népszerű lett, hogy nerfelni kellett a dzsungeles tárgyakat, mivel egy hypercarry ADC alig néhány perc leforgása alatt akkora szint- és aranyelőnybe került, amivel nem lehetett mit kezdeni. A nerfek megérkeztek, a funneling a feledés homályába merült, de mégis van két játékos az EUNE szerveren, akik csak erre esküsznek.

A Master Yi jungle-ben semmi meglepő nincs, de a Heal + Exhaust idézői képességekkel felszerelt Guardians rúnával támadó Taric láttán már felvonhatjuk a szemöldökünket. A két játékos nagyon egymásra érzett a 10. rangsorolt szezon indulása óta, ezt alátámasztják az elképesztő statisztikák is, amiket meccsről meccsre képesek letenni az asztalra.

A Taric + Yi páros mögötti taktika viszonylag egyszerűen összefoglalható: Taric nyom egy ultit, Yi a sebezhetetlenség alatt ledarál mindenkit. A számok alapján úgy tűnik, hogy ennél többre nincs is szükség, jelenleg Diamond 4-ben és Platinum 4-ben várja az újabb mérkőzéseket a két LoL-os. Egy kis érdekesség a végére, ami még inkább meghozhatja a kedvünket ahhoz, hogy kipróbáljuk a fenti kombót. Az elmúlt 20 Yi meccséből 5 alkalommal sikerült Pentakillt elérnie Yinek. Ennél meggyőzőbb érv szerintünk nem is kell.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!