Közel 1 éve tartoznak a 150 milliós fődíjjal a kínai szervezők

A WESG az egyik legnagyobb összdíjazású Counter-Strike esemény, melyet 2016-tól rendeznek meg minden évben.

Tavaly márciusban rendezték meg a harmadik World Electronic Sports Games (WESG) döntőt, aminek végső győztese az akkor még teljes bolgár felállású Windigo Gaming lett. A kínai szervezésű verseny koncepciója a világbajnokságokéhoz hasonló nemzetiségi csapatok küzdelmének ad helyet, emellett pedig a rekord mennyiségű összdíjazásaikkal hívták fel magukra a figyelmet az évek során. Az győztes csapat ex-játékosa, Viktor "v1c7oR" Dyankov twitterjén akadt ki, hogy 10 hónap után sem voltak még képesek a nyereményüket elküldeni, pedig a 2020-as WESG döntő már a nyakunkon van.

Majdnem egy év telt el, hogy megnyetük a WESG 2018-2019-es szezonját a Windigo-val és azóta nem láttunk egy fityinget sem. Csalódás keltő ez az egész! A szervezőket kérném, hogy ne mondjanak több határidőt, ha úgysem tartják be. Nagyon rossz hatással van ez a márkájukra.

A 2016-ban indult versenysorozat 1,5 milliós összdíjazással durrantott be, ám a legutóbbi évadban már "csak" 890 ezer dollárt "osztottak szét". A csapatok és a szervezők részéről is láthatóan csökkent az érdeklődés a verseny irányába, ami köszönhető annak is, hogy rengeteg csapat kiesik, tekintve hogy többféle nemzetiségből áll a felállásuk nem vehet részt az eseményen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!