Hivatalos szervek 10 helyett 400 millió dollárt követelnek a Riottól a női dolgozók perében

Hivatalos szervek 10 helyett 400 millió dollárt követelnek a Riottól a női dolgozók perében

Úgy tűnt, hogy lassan lezárhatják a zaklatással és eltérő bánásmóddal tűzdelt ügyet a pereskedő felek, aztán az egyik helyi munkaügyi hivatal azt mondta, hogy nem!

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a női dolgozók által indított per a Riot Games ellen hamarosan véget érhet, ugyanis úgy fest, hogy a felek megegyeztek. A Riot Games vállalta, hogy összesen 10 millió dollárt fizet azon női alkalmazottjainak, akik 2014. novemberétől a cégnél dolgoztak. Ez nagyságrendileg 1000 nő között oszlana meg.

Most azonban újabb fejlemények történtek az ügyben, bekapcsolódott Kalifornia egyik munkaügyi hivatali, a Department of Fair employment and Housing, vagyis röviden a DFEH. Ők azt mondták, hogy tekintettel a nők és férfiak közötti bérkülönbségekre 10 helyett 400 millió dolláros kártérítést javasolnak. Ez már megfelelően kárpótolná őket az elszenvedett sérelmekért.

Az új javaslathoz a Riot Games szóvivője, Joe Hixson a következőket fűzte:

"Keményen dolgoztunk azon, hogy olyan megállapodást hozzunk létre, amely mindkét fél számára igazságosan zárul, a DFEH viszont megpróbálja tönkretenni ezt a megállapodást egy olyan kezdeményezéssel, amely téves állításokkal és pontatlanságokkal van tele. Különösen megdöbbentünk, hogy a benyújtott anyagok figyelmen kívül hagyják az elmúlt 18 hónapban tett erőfeszítéseinket amelyekkel a befogadást, a sokféleség és a kultúrák elfogadását segítettük elő."

A DFEH-n felül egy másik hivatalos szerv, a Division of Labor Standards Enforcement (DLSE) is próbál beszállni az ügybe, ők is azt mondták, hogy az elsőre meghatározott 10 millió dolláros összegnél nem vettek figyelembe minden részletet, ezért nem releváns.

Az ügy a következő hetekben továbbfolytatódik, a bíróság január 31-én dönt arról, hogy a DLSE jogosult-e beavatkozni az ügybe, február 3-án pedig a 10 millió dollár létjogosultságát vizsgálják felül.

A 400 millió dollár elég sok embert megrendített, eggyel magasabb szintről nézve ez az összeg a Riot Games teljes, 2019-es bevételének több mint a negyede. Amennyiben tényleg ekkora összeg kifizetésére kötelezik a céget, az komolyan beleszólhat a következő egy év terveibe és projektjeibe.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!