"Javulnunk kell mindenképp a gyors döntéshozatalokban és a..." - MTK Budapest interjú

Két fordulóval a K&H MNEB HPCL első szezonjának vége előtt az MTK Budapestnek még van reális esélye a dobogóra, de ehhez tökéletes játékot kell mutatniuk és egy kicsit a szerencsében is bízniuk kell.

A K&H MNEB HPCL első szezonja, amely egyben a Magyar Pro Clubs Bajnokság hetedik kiírása elképesztő izgalmakat hozott magával. Az már az első fordulóktól kezdve látszott, hogy biztosra egyik csapat sem mehetett, bár a legutóbbi dobogósok most is jól teljesítenek, még sincs könnyű dolguk és hétről-hétre meg kell küzdeniük a 6 pontokért. Az MTK Budapest a FIFA20 megjelenése után egy nagyobb vérfrissítésen esett át, több játékost is igazoltak, és bár a csapat viszonylag stabil, mégsem sikerült egy igazán ütőképest alakulatot összehozniuk. Ennek ellenére képesek a legerősebb együttesek ellen is felvenni a harcot, és igazából bárki ellen úgy léphetnek a virtuális pályára, hogy megszerezhetik a három pontot, a gépezetben az apró porszemek mégis hátráltatják őket. Sokszor nem sikerült kihozniuk magukból a legjobbat, és az apróbb hibák bizony megbosszulták önmagukat. A végéhez közeledvén viszont biztosan megtesznek majd minden tőlük telhetőt és erejükhöz mérten a legjobb helyezést akarják megcsípni. Január 26-án vasárnap egyébként egy elmaradt mérkőzésüket a Traubi ellen élőben lehet majd látni az esporthutv-n.

Néhány kérdés erejéig megkérdeztük az MTK Budapest eSport csapatának játékosát, Rácz Andrást, hogy mi a véleménye az átalakult csapatról, milyennek érzi a szezont, és vajon mire lehet képes a kék-fehér alakulat, ha minden a tetszésük szerint alakul:

Nagyon hullámzó a csapat teljesítménye. Belülről hogy látjátok, mi lehet az oka ennek?

"Igen, ez eddig nem volt ránk jellemző. Első körben talán az új keretnek köszönhető ez. Többen érkeztek alacsonyabb osztályból és ez még sajnos sokszor kijön a tétmeccseken. Dolgozunk napról napra, hogy ezen javítsunk, de az edzés mindig más, mint egy tétmeccs."

Jelenleg a középmezőnyben található a csapat, mi a cél a szezon végére?

"A 4. helyen teleltünk. Bízunk benne, hogy a mezőny sűrűsége miatt sikerül magunkat vissza verekednünk hasonló pozícióba, de még a dobogó sem elképzelhetetlen."

Mit gondolsz, ez az eddigi legerősebb szezonja a bajnokság, ezért nem lehet biztosra menni egyik hétvégén sem?

"Igen, eddig talán a mostani az összes HPCL szezont összevetve a legerősebb bajnokság. Ez köszönhető az egyre nagyobb játékosbázisnak és az egyre több profi, félprofi vagy épp e-sport csapat becsatlakozásának. A bajnoki tabellán is jól látszik, hogy milyen kis különbségek vannak 1-1 együttes között. Persze mindig vannak épp gyengébb formában lévő gárdák, de sosem lehet biztosra menni. Mindenki képes akár csak 1 pontot is elrabolni a másiktól."

Sokszor bár a helyzeteitek megvannak, mégsem sikerül sok gólt vagy éppen győztes találatot szereznetek. Emellett jó támadókkal is rendelkeztek, ennek ellenére csak egy hétvégén sikerült 6 pontot összehozni. Miben kellene javulnotok, hogy eredményesebbek legyetek?

"Igen sajnos ez így van. Idén valamiért sokszor hiányzik az a plusz, amit eddig néhány játékosunk tudott hozni. Több támadónk is másod, illetve harmadosztályból érkezett, nekik mindenképp szokatlan mennyivel erősebb védelmek vannak az első osztályban, akár a nemzetközi porondon. Javulnunk mindenképp a gyors döntéshozatalokban és a kapu előtti higgadtságban kell, hogy jöjjenek azok a meccseket eldöntő gólok."

Bárki ellen képesek győzni és pariban lenni, mégis a csapat a nagy vagy a kis csapatok ellen szeret jobban játszani?

"Meglepő lehet, de ahogy eddig észrevettem inkább a nagy csapatok ellen szeretünk játszani. Jobban fel is tudunk készülni 1-1 nagy együttes ellen. Sokszor a kis csapatok játéka a randomitáson vagy épp a 10 emberes védekezésen alapszik, ami nagyon veszélyes lehet az összes "nagyobb" gárda számára, így nekünk is. Ezért azt kell mondanom, hogy jobban szeretjük a nyílt sisakos küzdelmeket a nagyobb csapatok ellen."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!