Határozatlan időre felfüggesztik az LPL-t és az LDL-t a koronavírus miatt

Határozatlan időre felfüggesztik az LPL-t és az LDL-t a koronavírus miatt

A League of Legends világát is elérte a koronavírustól való félelem.

Egyre több nagyvárost, több tízmillió embert zárnak karantén alá, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését. A halálos áldozatok száma átlépte az 50-et, a világ egyre több pontján diagnosztizálnak betegeket a halálos kimenetelű tüdőgyulladást okozó fertőzéssel. A kínai Riot Games elővigyázatosságból felfüggesztette az LPL (kínai LoL első osztályú ligája) és az LDL (kínai LoL másod osztályú ligája) összes mérkőzését.

A hivatalos közlemény a Weibora került fel, ebben az áll, hogy eredetileg a kínai holdújév ünneplése után rajtolt volna újra el az LDL, az LPL mérkőzései február 5-én kezdődtek volna újra. Ezeket a dátumokat függesztették fel átmenetileg, mivel minden eszközzel a koronavírus terjedése ellen harcolnak. 

Nem érte váratlanul a játékosokat a fenti bejelentés, mivel a Kínai Autósport Szövetség is beszüntette a versenyeket, sőt minisztériumi szintről az a javaslat érkezett, hogy áprilisig (!) tiltsanak be minden sportrendezvényt. A karantén elérte Hubei tartományt is, így Clearlove-nak, Uzinak, Jackeylove-nak, továbbá az LPL hivatalos fotósának sincs lehetősége arra, hogy elhagyja lakóhelyét. Ezek tükrében nincs értelme kockáztatnia sem a lakosok, sem a játékosok életét a Riot Games-nek és a kormánnyal együtt mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb felszámolják a válsághelyzetet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!