"Átjött egy barátom játszani, és csak poénból megmutattam neki hogyan működnek a csalások" - s1mple

Megismerhetjük milyen is s1mple, a szervereken kívül.

Pár napja hivatalosan is bejelentették, hogy GuardiaN kispadra került a Na'Vi-nál, helyére Perfecto érkezett a Syman csapatából. Idővel kiderül majd, hogy ez végre gatyába rázza-e a Na'Vi-t, akiknek 2018 és 2019 sem úgy jött össze, ahogy azt tervezték. A 2020-as profi szezon kezdetéhez érve, s1mple-vel készített a HLTV egy két részes, meglehetősen személyes kérdésekből álló interjúsorozatot, aminek az első felét már olvashatjuk is. Az első rész kérdéseiből szemezgettünk.

Hogyan kaptál eltiltást anno?

"Átjött egy barátom játszani, és csak poénból megmutattam neki hogyan működnek a csalások. Nem is igazán játszottam csalásokkal, akkor pedig már nem gondoltam volna, hogy valaha profi játékos leszek."

Megbántad utána ezt a kis hibádat?

"Igen, persze. Kettő vagy három évre tiltottak el minden versenytől, amik akkoriban igazán fontosak voltak. Különösképpen bántam az így kiesett időt, hiszen ha játszhattam volna, akkor még több időt ölhettem volna a saját fejlődésembe."

Beszéljünk kicsit arról, hogyan nőtt a béred a karriered egyes szakaszai után.

"A Courage Gaming-nél 300 dollár volt a fizetésem. Kezdetben a HR-nél is, aztán 500 lett, ez pedig kb megduplázódott, amikor kijutottunk a Majorre. Amikor a Liquidhez igazoltam voltak különböző költségeim, mindent egybevéve 3500 dollárt kerestem egy hónap alatt. A Na'Vi-nál töltött próbaidőm alatt ideiglenes fizetést kaptam, ami aztán a próbaidő lejártával megduplázódott és a helyezéseink, értékeléseink fejében is nőhet. Higgyétek el ha azt mondom, a top 15 csapatban minimum 10.000 dolláros fizetések vannak és bár az amerikai játékosok keresik a legtöbbet, ők is nagyjából a felétől el is búcsúznak az adók miatt."

Volt valaha, hogy a pénz motivált?

"Motivációt sosem jelentett a pénz, egyszerűen csak könnyebbé teszi az életet, de annyi nincs belőle, hogy elfeledtesse a CS-t. Persze, ahogy többet nyersz, úgy keresel több pénzt is, de a nyeremények sosem érkeznek meg azonnal egy verseny után, nem érzed magad azonnal gazdagabbnak."

Kaptál valaha lehetőséget arra, hogy megbundázz egy mérkőzést?

"Igen, de az már nagyon rég volt. Még olyan is volt, hogy egy ismerősömmel állítottak be az otthonomnál. Beszélgetni kezdtünk, és hamar felajánlották, hogy 1000 dollár fejében játsszak aznap egy meccset. Azonnal nemet mondtam, amikor pedig elmentek, az egyik srác még kezet sem rázott velem. Gondolom csalódott volt, amiért nemet mondtam."

A szüleid támogatták a gamer hobbidat?

"Tulajdonképpen, is-is. Amikor még tanultam, addig nem adták ide az egerem vagy a monitor kábelt, amíg be nem fejeztem a feladataim. Később, amikor elkezdtem versenyezni és pénzt is keresni vele, akkora szüleimnek adtam a nyereményem, mert nekem nem volt rá szükségem, ekkor már sokkal elfogadóbbak voltak. Ma már a család együtt nézi a meccseimet és együtt szurkolnak a nagyszüleimmel."

Befejezted az egyetemi tanulmányaid?

"Kínai fordítónak tanultam hat hónapig, de szinte semmi szabadidőm nem volt mellette, aztán pedig közbe jött a Liquid. Ha valaha is szükségem lesz rá, akkor befejezem majd, de jelenleg nincs rá lehetőségem."

Dolgoztál valaha az e-sporton kívül?

"A legtöbb amit csináltam az a szórólapozás. 10 hrivnyát kaptam egy órára és fontos is volt, ott kellett állnom és osztogatnom a lapokat. Akkoriban 10 hrivnya 1-2 óra volt a netkávézóban."

Rengeteg országba jutottál már el, melyik hagyta benned a legjobb emlékeket?

"Azt hiszem, hogy Portugália. Lisszabon gyönyörű, az idő is tökéletes volt, mindenki kedves, ott van az óceán, a hegyek, minden, ami egy boldog élethez kell. Volt, hogy kibéreltem egy kocsit, hogy körbeutazzam Portugáliát, fantasztikus volt. Nem azt mondom, hogy a kedvenc országom, de a legnagyobb meglepetést biztosan Portugália okozta."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!