10 millió Ft-ért kelt el egy EVE Online űrhajó: nemes célt szolgált az árverés

10 millió Ft-ért kelt el egy EVE Online űrhajó: nemes célt szolgált az árverés

Jótékonyság mindenek felett.

Az EVE Online egy nagyon különleges űrstratégia, amiben a harcoló felek elképesztő mennyiségű összegeket fektetnek a játékba. Mivel a hajók ténylegesen felrobbannak az ütközetekben, ezért könnyedén előfordulhat, hogy millió forintok válnak porrá egy-egy nagyobb csata során. A napokban nyélbe ütötték az eddigi legnagyobb üzletet a játék történetében, de a befolyt pénzt nem teszi zsebre az egykori tulajdonos, mivel minden cent gazdára talál az ausztráliai tűzvész áldozatai között. A kenguruk, koalák és más állatok megmentése továbbra is célja a gamereknek, legyen szó játékcsomag vásárlásáról vagy más akciókról.

Kelon Darklight volt az eladó játékon belüli felhasználóneve, aki a Plex for Good kampány keretében felkínálta Gold Magnate nevű fregattját. Az elképesztően ritka darabot kizárólag versenyeken lehetett behúzni, ezért alig néhány kering csak a virtuális galaxisokban. Ezt a darabot Scott Manley, egy valódi YouTube sztár vásárolta meg, hogy a 10 millió forintos összeggel ő is kivegye részét az állatok megmentéséből. 

Ezt az összeget egy "free-to-play" játékosnak nagyjából 170 évig kéne farmolnia, de a milliós feliratkozószámmal rendelkező youtubernek erre nem volt szüksége. Hiába tűnik cseppnek a tengerben a Manely által felajánlott összeg, minden ilyen cseppre segítségünk van.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!