Az egyik első erős metapakli? - Íme az Elusive Buff

Az egyik első erős metapakli? - Íme az Elusive Buff

Runeterra kapui végleg kinyíltak és a játékosok birtokba vették az új világot.

Még nem telt el egy hét, hogy a Legends of Runeterra Open Beta elindult volna. A szerencsés játékosok öt, a kevésbé szerencsések négy napja indíthatták el a saját gyűjteményüket és rakhatták össze az első paklijukat. Ebben a cikkben az első LoR paklibemutató cikket szeretnénk elhozni nektek, amit remélhetőleg még nagyon sok követ majd. Viszont, mielőtt belecsapnánk a dolgok sűrűjébe, azt szeretném elmondani, hogy a meta még messze nem stabil. Nincsenek adataink, statisztikáink arról, hogy mire érdemes ráfeküdni. A mostani írásban egy jó adag tapasztalatot és persze kutatást szeretnék besűríteni és remélem nektek is jó élményt ad majd a paklival való játék, csakúgy mint nekem. 

Az Elusive lapok nagyon, nagyon, nagyon erősek, már-már az OP határát súrolják. Alapvetően azt kell tudni, hogy az Elusive kulcsszó annyit csinál, hogy egy ilyen egységet csak egy másik olyan egység tud blokkolni, amin szintén szerepel az Elusive szócska. Tehát hiába tűnik kemény gyereknek egy Garen, a hihetetlenül cuki Greenglade Duót akkor sem tudja blokkolni. Az alapötlet pedig innen származik, ha nem lehet védekezni ellenük, akkor lehet menni velük az ellenfél Nexusára. Igen ám, de azok a lapok, amiken szerepel a már említett kifejezés, alapból nem túl erősek stat ügyileg. Példának okáért egy Kinkou Lifeblade egy 4 mana 2/3, ami valljuk be, hogy nem éppen betyáros. 

Viszont mi lenne, ha egy kicsit felerősítenénk őket? Itt jönnek a képbe a buff lapok. Az Omen Hawk, az Inspiring Mentor és az Avarosan Hearthguard, akik jelentősen meg tuják növelni az egységeink harcértékeit. Ezzel meg is van, hogy a pakliban használt két frakció, az Ionia és persze Freljord.

Kód: CEBAKAIBAMDQSFRJA4AQEAQGBENCYMJZAIAQCAJEAEAQEKAA

A deckben két Champ kap helyet, Zed és Braum. Zed alapból egy nagyszerű korai 3 manás lap, ami a játék elején szép nagy felfordulást tud okozni a Quick Attack miatt. Ha pedig nem tudja megoldani az ellenfél, akkor akár meg is nyerheti nekünk a meccset. Braum viszont más célt szolgál, leginkább arra jó, hogy húzza az időt.

Ahogy fenn már említésre került, a deck központi figurái nem a hős kártyák, a játékokat általában az nyeri meg, hogy az ellenfél nem tudja blokkolni az Elusive kártyákat. A felbuffolt egységek pedig pár kör alatt pontot tehetnek egy-egy párbaj végére. A játék elején keresett lapok egyébként, az Omen Hawk, az Inspiring Mentor és persze a Navori Conspirator. A két előbbi a kijátszásuk után kiosztja a buffokat, majd a Naori Conspirator szépen visszarakja őket a kezünkbe, hogy egy újabb mana elköltése után ismét kifejtsék a hatásukat. Érdemes a kezdő kezünkbe ezeket keresni és ez alapján lekeverni az első lapokat. 

A harmadik-negyedik körben jöhet a Shadow Assasin, majd Babbling Bjerg felhúzza nekünk az Avarosan Hearthguard-ot, kivéve akkor, ha már van olyan egység a pakliban, aminek a támadóerejét 5 fölé buffoltuk, ez pedig már mehet is az ötödik körben. 

Varázslatok terén a Will of Ionia egy pániklap, ha az ellenfél valami nagy csúnyaságot akar lerakni vagy valamit agyonbuffolt és nem tudjuk leszedni, akkor már mehet a Recall és az megoldja. Ha pedig félünk valami nagy fordító varázslattól, akkor a Deny a legjobb barátunk lesz. Egy kivédett Avalanche, Judgement vagy akár Broodmothers Calling nem éppen a legjobb érzés, az ellenfélnek.

A kérdés persze mindig megvan, hogy mit lehet még bepakolni, ha ez vagy az nincs meg? Egy Avalanche ha már elérhető, akkor mindenképpen megér egy misét. Az Elixir of Iron szintén egy nagyon jó mentőlap lehet, főleg ha a korai cseréket nézzük. Ugyanezzel a logikával a Brittle Steel is megfordíthat egy-egy párharcot. Végül pedig egy darab Windfarer Hatchling akár egy kör alatt befejezheti a meccset. 

Utolsó gondolatként, annyit még érdemes tudni, hogy nem kell ragaszkodni az összerakott fenti paklihoz, érdemes kísérletezni és tágítani, hogy mit is játszik az ember. Teszem azt, az én paklimban egy Braum van, köszönhetően annak, hogy csak egy van, de igazán nem érzem a hiányát, sőt talán nem is pakolnék most be még egyet, mert nem érzem szükségét. Szóval mindig jusson eszetekbe, hogy a LoR meta még messze nem kiforrott, ez az Ionia-Freljord Elusive pakli egyelőre nagyon erősnek tűnik, de lehet, holnap már meg is lesz az ellenszere.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!