Maratoni, három órás meccsen tudott győzedelmeskedni a Salamander

Maratoni, három órás meccsen tudott győzedelmeskedni a Salamander

Olyan hosszú és fárasztó volt Mirage, hogy a Valve gyorsan be is rakott egy padot középre.

Január elején kezdődött az ESEA 33. szezonja, ahol két magyar csapatnak, a Budapest Fivenak és a Salamandernek is szurkolhatunk az Advanced ligában. Utóbbi alakulat egészen jól 5 mérkőzést követően, de az biztos, hogy a tegnapi maratoni meccsüket ki kell pihenniük, ha ma is eredményesek akarnak lenni.

Tegnap este a svéd TENSE csapatával csaptak össze torzsiék Mirage-on és sajnos nem indult túl fényesen a meccs. CT-ben, a papíron jobb oldalon kezdett a Salamander, de a svédek támadásai ellen nem igazán tudtak mit csinálni. Kezdetben nem működött még a dupla AWP-s felállás sem, torzsit és boditot is büntetni tudták a T-k, AK-kal a kezeikben.

Mentve a menthetőt, 3-12-vel zárták a magyarok az első félidőt, ami után sokan már oda is adták volna a meccset a svédeknek, de nem a Salamander. A második pisztolykört elveszítették, de a forcebuy működött, 13-3-ról, 14-8-re, majd 15-10-re szépítették az eredményt. 

Még ez is nagy lemaradás volt, de mégis sikerült döntetlenre hozni az eredményt, ami után jöhetett a hosszabbítás. Sok hibával játszott a Sala, de az első 30 kör alapján tisztán látszódott, hogy hosszútávon Aaronék jobban bírták a meccset, ezt pedig elmondhattuk a második 30 kör után is. 

A hosszabbítások alatt ugyanis nem bírt egymással a két csapat, ide-oda pattogott a labda míg végül a Salamander tudott győzni, 37-35-ös végeredménnyel. Maratoni hosszúságú volt a Bo1-es mérkőzés, nagyjából három órán át lőtték egymást a felek.

Ez már az ötödik győzelme volt a Salamandernek az Advanced ligában, eddig nem találtak legyőzőre és reméljük a ma esti, török Arena Bulls elleni meccset is győztesként tudják majd zárni. Hosszú hetekig tart még a liga, de a cél egyértelműen a top 4, az Advanced első helyezett csapata automatikusan feljut a Premier ligába, ahol már sokkal nevesebb csapatok ellen játszhatnak és ott már belátható közelségben van az ESL Pro League spot is. A top 4 maradék három csapat pedig a Premier Relegation mezőnybe kerül, ahol további Premier helyekért küzdhetnek majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!