vS Standard meta jelentés: végre ellenfelet kapott a Rogue

vS Standard meta jelentés: végre ellenfelet kapott a Rogue

A Galakrond Rogue még mindig meghatározó tényezője a ranked meccseknek, de az üldözők nem pihennek.

Nem pihennek a ViciousSyndicate szerkesztői, ismét itt a heti meta jelentés, aminek leváltották a főszereplőjét. Üdvözöljük a megújult Standard meta legnépszerűbb pakliját, az Embiggen Druidot!

Népszerűség

Rank 4 és Rank 1 között már megelőzte a Druid a Rogue-t, de a ladder többi pontján még mindig Valeera a legnépszerűbb hős. A Galakrond Rogue erős, gyors és képes hatalmas comebackekre is, de az Embiggen Druid komoly veszélyt jelent rá. Ha megnézzük a lista alját, akkor elmorzsolhatunk egy könnycseppet, mivel a dupla nerfek után teljesen kikerült a képletből a Shaman. Se a Galakrond, se az Aggro, se a Control nem képes erőkifejtésre, pofozózsáknak meg nincs értelme bevinni ezeket a verziókat a ladderre.

Matchupok

Az Embiggen Druid a régebbi Keleseth változatokhoz hasonlóan gyorsan képes eldönteni a meccseket, de még ennél is vannak fürgébb paklik. A Token Druid, a Zoo Lock és a Mech Paladin 3-4. körben képes bevinni a halálos sebzést, de hosszútávon még mindig az Embiggen Druidra tennénk a voksunk. Továbbra is jól teljesít a Galakrond Rogue, amivel nagyszerű eredményeket lehet elérni, bár nem tartozik a legkönnyebb változatok közé. 

Erősorrend

A kedvező matchupok alapján nem meglepő, hogy az Embiggen Druid, a Galakrond Rogue és a Highlander Hunter uralja a Standard metát. Mindhárom deck a Midrange stílus jegyeit viseli magán, de a Face / Aggro paklik is jót mennek. A Controlt inkább el kell felejteni, ez a meta most nem róluk szól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!